Basistraining Natuurcoaching

Ben je coach of therapeut en zou je graag vaker naar buiten willen met je cliënten? Of ben je HBO-er met ervaring in het werken met mensen en heb je tevens een schat aan levenservaring? En zou je die ervaring willen inzetten als wandelcoach?

De basistraining natuurcoaching van Innersteps biedt je in een korte tijd voldoende tools om direct in de natuur aan de slag te gaan. Ofwel als aanvulling op je eigen werkmethode, ofwel als format om een compleet coachtraject te vorm te geven.

We werken ervaringsgericht en oefenen telkens in de rol van coach en cliënt. De unieke en inspirerende werkvormen brengen je cliënt in zeer korte tijd naar de kern van het vraagstuk. Op een manier die moeiteloos en organisch gaat.

Voor wie

Er gaan in september twee groepen van start. Een groep met starters en een groep met ervaren coaches, zodat je met gelijkgestemden kunt oefenen. De inhoud van beide trainingen is in principe hetzelfde, maar de uitleg en feedback is uiteraard aangepast aan het ervaringsniveau van de groep.

Voorwaarden voor deelname aan de startersgroep:

  • HBO opleidingsniveau
  • Ervaring in het werken met mensen
  • Minstens drie jaar bezig met persoonlijke ontwikkeling
  • Bekend met eigen (ontwikkel) trauma’s en daarin therapie/begeleiding gehad

Voorwaarden voor deelname de ervaren groep:

  • HBO opleidingsniveau
  • Minstens 5 jaar werkzaam als coach/therapeut
  • Minstens 5 jaar bezig met persoonlijke ontwikkeling
  • Bekend met eigen (ontwikkel) trauma’s en daarin therapie/begeleiding gehad

Mindfulness als basis

Mindfulness is de basis van waaruit we werken. Mindfulness is gebaseerd op eeuwenoude principes uit het Boeddhisme, en houdt kort gezegd het volgende in: je aandacht bewust richten, in het hier en nu, zonder enig oordeel. Dat betekent onder andere, dat je de realiteit, hoe moeilijk ook, heel bewust aanvaardt zoals die is. Ongeacht of die realiteit wenselijk is of niet.

Je oefent om als coach vanuit deze niet-oordelende houding te werken en je leert de coachee vanuit eenzelfde houding te kijken naar naar zijn/haar coachvraag. We gaan ervan uit dat verandering alleen mogelijk is door je gedachten en handelingen aandachtig waar te nemen, en al je gevoelens liefdevol te omarmen, zonder enig oordeel. Wat onbewust is wordt op die manier bewust en dat brengt automatisch vastgeroeste patronen in beweging.

Wat leer je?

We doorlopen de complete route van een coachtraject via 4 belangrijke fases: doel bepalen, verkennen, verdiepen, voltooien. Bij iedere fase leer je de natuur op diverse manieren in te zetten met krachtige werkvormen. Je gaat ervaren hoe het is om vanuit een natuurlijke flow anderen te begeleiden.

Wat krijg je mee?

Wat je meekrijgt zijn gedegen tools en tips, een hand-out met een duidelijk stappenplan om een compleet coachtraject te kunnen begeleiden, helder omschreven ondersteunende informatie en vooral veel persoonlijke feedback en begeleiding van een zeer ervaren trainer. Ook zal je merken dat je meer rust, flow en stralendheid zal gaan ervaren in je persoonlijke leven. Je zal de wereld fundamenteel met andere ogen bekijken.

Eigen praktijk

Zou je direct al je eigen praktijk willen starten, of heb je een eigen praktijk, maar loopt die nog niet, dan kun je optioneel 1 of meerdere 1 op 1 sessies met Nanette boeken om te kijken hoe je jezelf een plek kan geven in de markt. Dit thema is bewust geen onderdeel van de cursus, omdat ondernemen een vak apart is en een geheel eigen focus vraagt. Een persoonlijke sessie biedt een krachtiger en effectiever resultaat.

Certificaat

Aan het eind van de opleiding krijg je een certificaat en kun je verder leren en oefenen via de Inspiratieworkshops in Baarn.

Programma

De training bestaat uit 6 lesdagen en 5 intervisie middagen.
Voor een overzicht van het programma, klik hier

Tijden & lokatie

Alle bijeenkomsten hebben plaats in de bossen van Baarn. We starten telkens om 10.30 uur en eindigen om 17.00 uur. We verzamelen buiten, voor de ingang van eethuys De Generaal, dat schuin achter het treinstation van Baarn ligt, naast de spoorwegovergang. Lunch (in De Generaal) wordt verzorgd.

Kosten

1150 euro per jaar

Data

Zie agenda

Trainingen in Portugal

Deze training is ook als intensive te volgen in Portugal.
Voor meer info klik hier

Reserveren

Schrijf je hier in om te reserveren voor de training in NL. Heb je eerst nog een vraag? Ga dan naar de contactpagina.

Let op: na je inschrijving ontvang je een bevestigingsmail. Gebeurt dit niet, dan is er iets misgegaan en kun je het opnieuw proberen of een los mailtje sturen naar info@innersteps.com