Over de opleiding

De opleiding Natuurcoaching van Innersteps biedt kwalitatief hoogstaande trainingen en workshops voor coaches en therapeuten die het belangrijk vinden zich te blijven ontwikkelen en affiniteit hebben met natuur en buiten zijn.

Werkwijze

De werkwijze van Innersteps kenmerkt zich door authenticiteit en waarachtigheid. Natuurlijk coachen, is waar het om gaat. De aandacht ligt daarom vooral op de de grondhouding van de coach. Als je met mensen werkt, ben jijzelf immers het belangrijkste instrument dat je inzet. Professionalisering gaat in onze optiek in de eerste plaats over jouw innerlijke houding. In elke training en workshop van Innersteps ligt daar het accent. Natuurlijk krijg je vele tools en tips, een uitgebreide schriftelijke hand-out met een helder en concreet stappenplan en maak je kennis met tal van verfrissende werkvormen, maar al die tools krijgen pas werkelijk inhoud als ze worden gedragen door jouw innerlijke zijn. Hoe kun je coachen vanuit rust en vertrouwen? Hoe leer je kijken vanuit het groter geheel? Durf je te toeven in niet-weten? Daarin ligt wat ons betreft de basis van vaardig coachen.

We volgen de natuurlijke beweging in een proces

We onderzoeken de inhoudelijke levensthema’s die je bij jezelf en je cliënten tegenkomt en kijken daarbij wat de natuurlijke beweging in een proces is. Waar het om gaat, is dat je als coach die beweging volgt. Niet sneller, niet langzamer, maar volledig afgestemd en volkomen in vertrouwen. We spreken dan van natuurlijk coachen. Zie ook de visie van Innersteps.

Jarenlange expertise

Trainer Nanette Kant is een levend voorbeeld van authenticiteit en waarachtigheid. ‘She walks her talk’. Met ruim 15 jaar ervaring in wandel- en natuurcoaching wordt zij beschouwd als één van de experts in het vak. Haar wijsheid en trainerschap is doorleefd en kenmerkt zich door puurheid en eenvoud.

Scherpe kwaliteit/prijs verhouding

Innersteps staat voor de kracht van eenvoud. Dat zie je terug in de authentieke wijze van trainen, de opzet van de programma’s en de keuze van de locaties. Nanette zet vooral zichzelf in en kent haar eigen waarde. Daar hoeft wat haar betreft geen super hoog prijskaartje aan te hangen.

Voor wie

De opleiding is ontwikkeld voor mensen die al wel met mensen werken, zoals coaches, psychotherapeuten, (natuur)artsen, psychologen of trainers, en die graag naar buiten willen met hun cliënten en willen leren hoe ze de natuur kunnen betrekken in hun werk. We gaan uit van een HBO-denk niveau.

Het aanbod bestaat op dit moment uit

  • Basisjaar Zes bijeenkomsten in Baarn, met intervisiedagen tussendoor.
  • Verdiepingsjaar. Zes bijeenkomsten in Baarn, met intervisiedagen tussendoor.
  • Trainingen in Portugal.  Dit is een compacte vorm van de jaartrainingen in Baarn, vormgegeven als een 5 daagse intensive in het prachtige zuiden van Portugal.
  • Workshops in Baarn. Een serie losse workshops in Baarn, waar inhoudelijk wordt ingegaan op diverse levensthema’s. Hier kun je kennismaken met natuurcoaching, nieuwe werkvormen leren, oefenen en met collega’s, werken aan je eigen grondhouding en inspiratie opdoen. Iedereen met enige coachervaring kan hieraan meedoen.
  • Trainingen op maat. Vind je het leuk om samen met je intervisie groepje een training te volgen? Wil je met een aantal collega’s werken aan een specifiek thema? Op verzoek verzorgt Nanette 2 tot 5 daagse trainingen op maat voor 2 tot maximaal 10 personen in Nederland of Portugal.

Klik hier om de ervaringen van de deelnemers te lezen
Klik hier voor levendige voorbeelden uit de coachpraktijk.