Visie

De schepping van mensen, planten en dieren kan mij dagelijks verwonderen. De natuur is zo intelligent, zo veel intelligenter dan ons beperkte denken, daar moeten wij niet te veel aan willen knutselen.

Wij staan niet los van de natuur, maar zijn er onderdeel van. De krachtige levensbron die maakt dat wij ademen en dat ons hart klopt, is exact dezelfde levensbron die ervoor zorgt dat de vogels fluiten en de bomen groeien. Wij zijn net als alle andere levensvormen een unieke manifestatie van die ene bron van leven. En wij groeien ieder moment. Beweging is onze essentie.

Het is bekend dat een beuk een heel ander tempo van bewegen, groeien en veranderen heeft dan bijvoorbeeld een dennenboom. Zo heeft ook ieder menselijk individu en iedere organisatie een eigen natuurlijk tempo van groei en beweging. Aan ons de uitnodiging om die natuurlijke beweging optimaal de kans te geven om te stromen. Niet duwen, niet trekken, ook niet tegenhouden.

Wil je leven en werken vanuit een natuurlijke flow
dan dien je de wetten van de natuur te respecteren

Doe je dat wel dan verbreek de verbinding met de natuurlijke stroom van het leven. Dan ‘stroomt’ het dus niet meer. Gevolg: gevoelens van eenzaamheid, incompetentie, frustratie, moedeloosheid. Wil je leven en werken vanuit een natuurlijke flow, dan dien je de wetten van de natuur, van jouw natuur en de natuur van het groter geheel, te respecteren. Dat vraagt om loslaten, vertrouwen, soms even niet iets doen.

Het vraagt ook om bewustzijn. Met rust en aandacht waarnemen wat je doet, waar je toe neigt en welk effect dat heeft op jezelf en je omgeving. Wat voel je, wat ervaar je, wanneer stroomt het wel, wanneer niet? Waar hou jij je in? Wat hou je tegen? Gewaarwording is volgens de visie van Innersteps de sleutel naar verandering. Dat wat gezien wordt, wat bewust wordt, zal automatisch veranderen. Zonder druk, maar in een eigen natuurlijke tempo. Wanneer de tijd exact rijp is.