Wildernis retraite Afrika

Wat gebeurt er met je als je je zes dagen lang in alle eenvoud afzondert in de Afrikaanse wildernis? Als je tussen de wilde dieren leeft, onder de blote hemel slaapt en je ‘s nachts de leeuwen rond het kampement hoort brullen? Deze reis gaat over loslaten van controle en leren vertrouwen op de kundigheid van de gids en de wetten van de natuur. Over zorgen voor elkaars veiligheid, in verbinding zijn met de groep en voelen dat je gedragen wordt door iets wat zoveel groter is dan de mens als individu.

Ieder stap op de dorre Afrikaanse bodem zal je dichter in contact brengen met jezelf en dat wat er werkelijk toe doet. Het zijn in de ongerepte natuur haalt je uit je hoofd en brengt je weer in contact met die plekken van je hart, die je amper kende. De reis zal je kracht en vertrouwen brengen en alle inzichten die jij nodig hebt om je leven vorm te geven op een manier die echt bij je past.

Waar

We trekken met twee ervaren gidsen te voet door Umfolozi, één van de oudste natuurparken van Zuid Afrika en slapen daar waar de dag ons brengt. Zonder tent, slechts met een muskietennet onder de blote sterrenhemel. We lopen met eigen bepakking en passen het tempo aan de conditie van de groep aan. Om de beurt houden we ‘s nachts bij het vuur de wacht om de wilde dieren op afstand te houden. Meer over de inhoud van het programma tref je hier.

Umfolozi staat bekend om haar uitgebreide wildpopulatie. We kunnen leeuwen, luipaarden, olifanten en buffels tegenkomen, maar ook neushoorns, cheetahs, hyenas, wilde honden, giraffen, zebras, gnoes, apen, slangen en krokodillen. En meer dan 300 vogelsoorten.

De ervaring om met deze dieren samen te leven, is uniek en onvergetelijk. Onvergelijkbaar ook met enige andere safari. De reis zal een diepe indruk achter laten.

Voor wie

Voor een ieder die behoefte heeft aan rust, stilte en bezinning en bereid is zich open te stellen voor het onbekende. Een goede gezondheid en redelijke conditie is een voorwaarde voor deelname. Je moet in staat zijn om minstens vier uur te wandelen met een bepakking van circa 17 kilo.

Het maximum aantal deelnemers voor deze unieke reis is 6.

Lees hier over de ervaringen van Nanette tijdens haar eerste wildernis retraite in Afrika.

Deze reis was gepland voor mei 2017, maar moet wegens onvoorziene omstandigheden een jaartje uitgesteld worden. Via de nieuwsbrief word je op de hoogte gehouden.

Reserveren

Vuil je gegevens in om alvast een plek te reserveren, of om meer informatie aan te vragen.