Wildernis retraite Lapland

Wat gebeurt er met je als je je zes dagen lang in alle eenvoud afzondert in een verlaten sneeuwlandschap en je overgeeft aan de stilte en de overweldigende schoonheid van puur natuur? Wat gebeurt er met je als je de menselijke maatschappij ver achter je laat. Als je niet hoeft te reageren op prikkels, op vragen, op de klok die tikt. Als er geen targets gehaald hoeven worden, geen problemen opgelost? Geen mensen aangestuurd? Wat als ook alle woorden stil vallen?

Door letterlijk afstand te nemen van de dagelijkse druk van werk, van de situatie thuis, ontstaat er ruimte om opnieuw contact te maken met de wortels van je bestaan. Door afwezigheid van allerlei prikkels van buitenaf, krijg je de kans om te gaan voelen wat er werkelijk toe doet. Op persoonlijk gebied, in de privé sfeer, op het werk en in de maatschappij. Het zijn in de ongerepte natuur haalt je uit je hoofd en brengt je weer in contact met je hart.

Waar

We reizen naar een afgelegen kamp, dat in de buurt van Parakka ligt, zo’n anderhalf uur rijden van Kiruna, dat 200 km boven de poolcirkel ligt. Daar bivakkeren we 6 nachten in de wildernis. We slapen in eenvoudige 2 persoons hutten met houtkachels. Er is een hoofdgebouwtje met gezamenlijke ruimte, keuken en sauna. Er is geen elektra, dus geen telefoon, geen computers, geen i-pads. We zorgen zelf voor het houtvuur.

Het programma

Een groot deel van de dag brengen we in stilte door. Onder begeleiding van een lokale gids trekken we dagelijks de natuur in. Ofwel op sneeuwschoenen, ofwel op langlauf ski’s. De stilte zal je een intense natuurbeleving geven. ’s Avonds is er grote kans het noorderlicht te aanschouwen. Dagelijks kunnen we gebruik maken van de sauna.

Een week in de wildernis zijn, is een unieke, maar ook intense ervaring die je dicht bij jezelf brengt. Het is een innerlijke reis, die op momenten uitdagend kan zijn. Dat wat niet meer klopt, zal zich willen laten zien. Daar zal Nanette zorgvuldig in begeleiden, op haar vertrouwensvolle wijze, met maximale aandacht en minimale bemoeienis. Tijdens het programma zal je telkens weer uitgenodigd worden, alles simpelweg waar te laten zijn. Dat zal uiteindelijk verfrissende openingen bieden. En een geheel nieuwe grond van bestaan. Zie ook de algemene info over onze wildernis retraites.

Voor wie

Voor een ieder die behoefte heeft aan rust, stilte en bezinning en bereid is zich open te stellen voor het onbekende. Een goede gezondheid en redelijk niveau van fit zijn is een voorwaarde voor deelname.

Op deze exclusieve retraite is slechts plek voor 6 deelnemers.

Prijs: 1299 euro

Dit is inclusief 6 overnachtingen in een 2 persoons hut op het afgelegen wilderniskamp Parakka, waar alleen wij verblijven, biologische maaltijden, iedere avond gebruik van de sauna, begeleiding van een gids, transfer van Kiruna naar het kamp en een zorgvuldig door Nanette begeleid retraite programma. De prijs is exclusief reiskosten tussen Nederland naar Kiruna (circa 300 euro).

Huur extra warme kleding voor de voettochten: 55 euro p.p.

Praktisch

Bij voorkeur reizen we samen naar Kiruna. Op zaterdagmorgen vroeg met het vliegtuig van Amsterdam naar Stockholm, en ‘s middags door met de nachttrein naar Kiruna. Die doet er 17 uur over en biedt je een ultieme gelegenheid om langzaamaan te onthaasten en bij iedere kilometer dat de trein door het verlaten sneeuwlandschap raast, de onrust van thuis achter je te laten. Het is ook fijn om samen de tijd te nemen te vertragen. De couchettes zijn comfortabel, zodat we ook uitgerust aan kunnen komen.

We worden opgewacht op het station van Kiruna. Dan rijden we nog eens anderhalf uur naar Parakka en lopen de laatste 2 km te voet naar het kamp. De bagage wordt gebracht met een snowscooter. We verlaten het kamp op 28 januari, nemen weer de nachttrein en vliegen in de ochtend van 29 januari weer naar Amsterdam. Bij reservering word je nader geïnformeerd over het boeken van de vlieg- en treinreis.

Data

21 – 29 januari 2017

Reserveren

Vul onderstaande gegevens in om een plek te reserveren of om nadere informatie aan te vragen