Co-trainers & coaches

Naast Nanette, zijn er drie co-trainers, die de trainingen van Innersteps begeleiden: Myrtle Vos, Iva Gration en Annette Beerens.

Nanette: “Ik heb deze drie vrouwen gekozen omdat zij niet alleen het gedachtengoed van Innersteps met heel hun hart onderschrijven, maar omdat ik zie dat ze het leven. Deze vrouwen houden van natuur en houden van stilte. Ze ademen voelend. Ze zijn zintuigelijk ingesteld. Ze hebben een scherp oog en bieden ruimte voor wat zich wil laten zien en ontvouwen. Ook hebben ze alle drie de nodige uitdagingen in het leven moeten aangaan, wat een doorleefde wijsheid geeft aan hun trainerschap. Daarnaast zijn het alledrie ontzettend leuke vrouwen. Ik beschouw het als een hele waardevolle toevoeging aan de school dat zij met hun geheel eigen, natuurlijke en authentieke wijze de methodiek van Innersteps zullen uitdragen.”

Myrtle Vos

Een leven lang leren is haar credo. ‘Ik word echt blij van persoonlijke ontwikkeling. Waar ik jarenlang dacht dat alles uit het leven haalde vooral betekende overal bij willen zijn en naartoe moeten, heb ik inmiddels geleerd dat het gaat om alles uit mijn leven te halen. En dat gaat vooral over leren, levenslessen en ontwikkelen. Elk jaar volg ik trainingen, cursussen, workshops, masterclasses en doe ik aan zelfstudie om te groeien en te ontwikkelen. Niet alleen om mijn (vak-)kennis te vergroten maar ook omdat ik er ongelooflijk veel van hou en het super inspirerend vind. Daarnaast hou en leer ik veel van het leven zelf.’

Myrtle is gecertificeerd Stress& burn out coach, Natuurcoach, Mind-Walk trainer, Stiltemaker en Moderne Healer. Lees meer over Myrtle Vos op haar site De Verademing

Iva Gration

De natuur is haar passie en voed haar met een levenslust. ‘Ik put zoveel vreugde en kracht uit het idee dat de natuur een ongedwongen manier heeft om alle antwoorden te geven. Het werkt als een spiegel. In de natuur hervind ik mijzelf steeds weer en laad ik op’.

Na diverse jaren als yogadocente les te hebben gegeven en te hebben gewerkt voor verschillende natuurorganisaties zoals Natuurmonumenten en The National Trust werd haar roeping nog duidelijker; mensen in contact brengen met de natuur en een natuurlijke levensstijl door haar kennis en passie voor natuur, voeding en yoga te combineren. Lees meer over Iva Gration op haar site Daily Nature

Annette Beerens

Heeft ruim 25 jaar ervaring in het begeleiden van mensen met de natuur als inspiratiebron. Nanette: ‘Annette is een zeer dierbare collega, met wie ik al twintig jaar zij aan zij oploop. Ze is Nederlands grootste expert op het gebied van tuintherapie en heeft een schat aan levens en werkervaring. Onze werkwijze is praktisch hetzelfde, alleen de omgeving verschilt. Ik ben superblij met haar bijdrage binnen de school.’

Annette is vorig jaar hersteld van een ernstig ziektebed. Haar praktijk heeft ze destijds helemaal stop moeten zetten. Nu is ze weer helemaal beter, een diepe levenservaring rijker en meer dan ooit gezakt in ZIJN. Coachen vanuit vertrouwen is wat zij je als geen ander kan leren.