Coachtips

Iedere maand verschijnt er in onze nieuwsbrief een nieuwe coachtip. Die tips verzamelen wij op deze pagina. Wil je de tips ook iedere maand in je mailbox ontvangen?  Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief via het formulier onder aan deze pagina.

 

Coachtip #1: Durf de stilte toe te laten

Stilte is een waardevol en onmisbaar component in een goed coachgesprek. Stilte is nodig om inzichten te laten landen. Om de impact van woorden lijfelijk te kunnen ervaren. Om diep in jezelf te kunnen voelen, waar het werkelijk om gaat.

Ik heb gemerkt dat veel coaches een beetje bang zijn voor stilte. Bang dat ze met niets doen en stil zijn, als coach te kort schieten. En dus komt de volgende vraag veel te snel. En dat is jammer. Want juist in de stilte ontstaat de magie. Het woordeloze kennen.

Stil kunnen zijn is een grote kwaliteit. Oefen daarmee. Raak ermee vertrouwd. En ontdek hoeveel dieper je komt als de stilte mee mag doen.

 
 

Coachtip #2: Durf te vertragen

Komt iemand bij een coach, dan is hij of zij op zoek naar verandering. Ik sta hier, hier is het niet (meer) leuk en ik zou het graag anders willen. Veel coaches beginnen met de vraag: Waar wil je heen? En vervolgens: Wat heb je nodig om daar te komen?

Goeie vragen, maar in mijn ogen veel te snel gesteld. Durf je eerst daar te zijn waar je cliënt eigenlijk helemaal niet wil zijn? In het nu, waar het ongemak zit? Durf je de cliënt uit te nodigen om dat ongemak te onderzoeken en te doorvoelen?

Pas als je cliënt volledig kan ontspannen in hoe het nu is, volgt als van nature de volgende stap: Waar wil je heen? En dan zonder de vraag: Hoe kom je daar. Want die vraag zal direct weer blokkeren.

Vertraag. Neem te tijd voor iedere vraag. Want iedere iedere vraag kent een natuurlijk moment. Ben je daarop afgestemd, dan gaat het coachen moeiteloos.

 

Coachtip #3: Wees oprecht nieuwsgierig

De beste coachvragen verschijnen als vanzelf als je oprecht nieuwsgierig bent naar wat er in de ander speelt. Oprecht nieuwsgierig zijn, betekent dat je zelf leeg bent van gedachten en ideeën over het proces van de ander. Je hebt er geen mening over, je gaat het verhaal niet analyseren of duiden, je bent alleen geïnteresseerd in dat wat de ander ervaart. 

Deze open nieuwsgierige houding ​biedt jouw coachee alle ruimte en alle veiligheid​ om zijn of haar zelfonderzoek optimaal uit te voeren. Het is immers niet ons onderzoek, maar het onderzoek van je cliënt. Onze taak is de juiste ruimte, de juiste sfeer en de juiste veiligheid te bieden, waarin de cliënt zijn eigen ontdekkingstocht kan doen. 

Wij zetten slechts de route uit. Wij luisteren, wij vragen en we vatten samen.
Wie de kunst verstaat in die eenvoud te blijven, ​kan zichzelf een vaardig coach noemen.​