3-Daagse cursus voor ervaren coaches

Ben je coach of psychotherapeut en heb je al minstens 5 jaar een goed lopende eigen praktijk, dan is de compacte 3-daagse cursus wellicht iets voor jou.

De cursus biedt je in een korte tijd de mogelijkheid om jouw kennis en expertise met de natuur te verbinden. Hoe maak je de vertaalslag van binnen naar buiten? Welke geschikte werkvormen kan ik op welk moment inzetten?

We werken ervaringsgericht en oefenen telkens in de rol van coach en cliënt. De unieke en inspirerende werkvormen brengen je cliënt in zeer korte tijd naar de kern van het vraagstuk. Op een manier die moeiteloos en organisch gaat.

Voorwaarden deelname

  • HBO opleidingsniveau
  • Minstens 5 jaar een eigen goedlopende praktijk, waarin je anderen procesmatig begeleidt in bewustwording. Je begeleiding is gericht is op vragen, niet op adviseren.
  • Minstens 5 jaar bezig met persoonlijke ontwikkeling

Mindfulness als basis

Mindfulness is de basis van waaruit we werken. Mindfulness is gebaseerd op eeuwenoude principes uit het Boeddhisme, en houdt kort gezegd het volgende in: je aandacht bewust richten, in het hier en nu, zonder enig oordeel. Dat betekent onder andere, dat je de realiteit, hoe moeilijk ook, heel bewust aanvaardt zoals die is. Ongeacht of die realiteit wenselijk is of niet.

Je oefent om als coach vanuit deze niet-oordelende houding te werken en je leert de coachee vanuit eenzelfde houding te kijken naar naar zijn/haar coachvraag. We gaan ervan uit dat verandering alleen mogelijk is door je gedachten en handelingen aandachtig waar te nemen, en al je gevoelens liefdevol te omarmen, zonder enig oordeel. Wat onbewust is wordt op die manier bewust en dat brengt automatisch vastgeroeste patronen in beweging.

Wat leer je?

We doorlopen de complete route van een coachtraject via 5 belangrijke fases: doel bepalen, verkennen, verdiepen, verbreden, voltooien. Bij iedere fase leer je de natuur op diverse manieren in te zetten met krachtige werkvormen. Je gaat ervaren hoe het is om vanuit een natuurlijke flow anderen te begeleiden.

Wat krijg je mee?

Wat je meekrijgt zijn gedegen tools en tips, een hand-out met een duidelijk stappenplan om een compleet coachtraject te kunnen begeleiden, helder omschreven ondersteunende informatie en vooral veel persoonlijke feedback en begeleiding van een zeer ervaren trainer. Ook zal je merken dat je meer rust, flow en stralendheid zal gaan ervaren in je persoonlijke leven. Je zal de wereld fundamenteel met andere ogen bekijken.

Certificaat

Aan het eind van de opleiding krijg je een certificaat en kun je meer inspiratie opdoen via de Inspiratieworkshops in Baarn.

Programma

De training bestaat uit 3 lesdagen.
Voor een overzicht van het programma, klik hier

Tijden & lokatie

De bijeenkomsten hebben plaats in de bossen van Baarn. We starten telkens om 10.30 uur en eindigen om 17.00 uur. We verzamelen buiten, voor de ingang van eethuys De Generaal, dat schuin achter het treinstation van Baarn ligt, naast de spoorwegovergang. Lunch (in De Generaal) wordt verzorgd.

Kosten training

849 euro

Data

Zie agenda

Keurmerk

CRKBO geregistreerde instelling

Innersteps draagt het keurmerk van het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs. In het Register Instellingen van het CRKBO staan onderwijsinstellingen ingeschreven die voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Hiermee is Innersteps voor haar onderwijsactiviteiten vrijgesteld van BTW heffing.

 

Reserveren