Basistraining natuurcoaching Baarn

De basistraining natuurcoaching van Innersteps biedt je een krachtig stappenplan waarmee je een heel coachtraject in de natuur kunt vormgeven. We werken ervaringsgericht en oefenen telkens in de rol van coach en cliënt. De unieke en inspirerende werkvormen brengen je cliënt in zeer korte tijd naar de kern van het vraagstuk. Op een manier die moeiteloos en organisch gaat.

Mindfulness is de basis van waaruit we werken. Mindfulness is gebaseerd op eeuwenoude principes uit het Boeddhisme, en houdt kort gezegd het volgende in: je aandacht bewust richten, in het hier en nu, zonder enig oordeel. Dat betekent onder andere, dat je de realiteit, hoe moeilijk ook, heel bewust aanvaardt zoals die is. Ongeacht of die realiteit wenselijk is of niet.

Je oefent om als coach vanuit deze niet-oordelende houding te werken en je leert de coachee vanuit eenzelfde houding te kijken naar naar zijn/haar coachvraag. We gaan ervan uit dat verandering alleen mogelijk is door je gedachten en handelingen aandachtig waar te nemen, en al je gevoelens liefdevol te omarmen, zonder enig oordeel. Wat onbewust is wordt op die manier bewust en dat brengt automatisch vastgeroeste patronen in beweging


Opzetten eigen praktijk

Nu ben je misschien erg enthousiast over de training, maar misschien wat onzeker over het opzetten van een eigen praktijk.

Ook daarin bieden wij ondersteuning. Wij geloven dat er overvloed is voor iedereen die zijn hart volgt en zijn eigen talenten dienstbaar stelt aan het geluk van anderen. We zijn allemaal uniek en voor ieder van ons is een unieke groep cliënten voor wie wij van betekenis kunnen zijn.

Nanette is een succesvol onderneemster. De laatste les van de basistraining zal zij een masterclass geven, die geheel in het teken staat van natuurlijk ondernemen. Je krijgt heel veel tips en een helder stappenplan uitgereikt, wat jou zal helpen om je praktijk met plezier (vooral met plezier!) in de wereld te zetten.


Voorwaarden deelname basisjaar

  • HBO opleidingsniveau
  • Ervaring in het begeleiden van mensen of afgeronde coachopleiding
  • Minstens drie jaar bezig met persoonlijke ontwikkeling

Wat bedoelen we met persoonlijke ontwikkeling? Dat je de tijd en de ruimte hebt genomen om onder begeleiding (individueel of tijdens cursussen en retraites) te kijken naar je eigen dieper liggende patronen, je angsten en schaduwkanten en in staat bent verantwoording te nemen voor je eigen emoties en je handelen. Want dit is precies waar we onze cliënten in gaan begeleiden. We vragen niet dat je al je issues hebt opgelost, dat hebben wij zelf ook niet, maar wel dat er bewustzijn is op de thema's die in je leven spelen.

Ben je ervaren coach en heb je al meer dan 5 jaar een eigen praktijk, dan is de 3 daagse cursus voor ervaren coaches wellicht iets voor jou!


Wat leer je en wat krijg je mee?

Hoe zit het leerprogramma er precies uit? Tijdens de training doorlopen we de complete route van een coachtraject via 5 belangrijke fases: doel bepalen, verkennen, verdiepen, verbreden, voltooien. Bij iedere fase leer je de natuur op diverse manieren in te zetten met krachtige werkvormen. Je gaat ervaren hoe het is om vanuit een natuurlijke flow anderen te begeleiden.

Wat je meekrijgt zijn gedegen tools en tips, een hand-out met een duidelijk stappenplan om een compleet coachtraject te kunnen begeleiden, helder omschreven ondersteunende informatie en  begeleiding van zeer ervaren trainers. Ook zal je merken dat je meer rust, flow en stralendheid zal gaan ervaren in je persoonlijke leven. Je zal de wereld fundamenteel met andere ogen bekijken.

Aan het eind van het basisjaar krijg je een certificaat en kun je je eigen natuurcoachpraktijk beginnen.

Je kunt na deze training jezelf blijven scholen en deelnemen aan de Vervolgtraining in Baarn en aan de Verdiepingsweek in Portugal.


Accreditatie

De volgende beroepsverenigingen: BATC, VBAG , Beroepsvereniging Groene Zorg en HOLOS Beroepsorganisatie hebben de opleiding geaccrediteerd.


Studiebelasting

De training bestaat uit 6 lesdagen en 5 intervisie middagen.  De data en plek van de intervisiedagen bepaal je samen met jouw regiogroepje. Buiten de les- en intervisiebijeenkomsten, ben je de meeste tijd kwijt aan het coachen van oefenencliënten. Minimaal 5x een sessie van 1,5 uur tijdens de cursusperiode, maar bij voorkeur 10 sessies of meer. Daarnaast ben je een uur per bijeenkomst kwijt aan het doorlezen van het lesmateriaal en evalueren van hetgeen je geleerd hebt. Het lezen van de boeken op de literatuurlijst is optioneel.

Klik hier voor inzage in het programmaoverzicht 


Tijden & lokatie

Alle bijeenkomsten hebben plaats in de bossen van Baarn. We starten telkens om 10.30 uur en eindigen om 17.00 uur. We ontmoeten elkaar in eethuys De Generaal, dat schuin achter het treinstation van Baarn ligt, naast de spoorwegovergang. Lunch (in De Generaal) wordt verzorgd.


Lesdata basisjaar

GROEP I 2019 op woensdagen (vol):
20 mrt,  8 mei, 19 jun, 4 sept, 9 okt, 6 nov (trainer Myrtle Vos)

GROEP II 2019 op donderdagen (vol):
18 april, 23 mei, 4 juli, 5 sept, 10 okt, 21 nov (trainer Iva Gration)

GROEP III 2019/2020 op donderdagen*
12 sept, 31 okt, 12 dec, 5 mrt , 9 apr, 7 mei (trainer Iva Gration)

GROEP IV 2019/2020 op woensdagen*
2 okt, 6 nov, 11 dec, 12 febr, 11 mrt, 15 april (trainer Myrtle Vos)
 
* Let op: groep III heeft een langere looptijd dan groep IV en heeft daardoor iets meer ruimte tussen de lesdagen door. Het aantal lesdagen en de inhoud van het programma is exact hetzelfde.

Kosten

De kosten van deze training bedragen

1699 euro

Mocht je nog vragen hebben, of twijfels die je wilt delen, voel je welkom om mij (Nanette) te bellen. Ik wil graag samen met je kijken of het past om nu in te stappen. Schroom niet, ik spreek je graag! Mijn tel nr is 0615418554


Overigens. We geven het basisjaar ook als intensive in Portugal. De totaalprijs (inclusief accomodatie) verschilt weinig met de kosten voor Baarn. Zeker als je de reiskosten naar Baarn meerekent. Misschien een goed alternatief als je de data niet kunt, of van ver moet komen.