Nooit meer binnen werken

Ben je het zat om tussen vier muren te werken? Of je dagelijks te moeten aanpassen aan de wensen van je leidinggevende? Heb je het gevoel dat je talenten niet helemaal uit te verf komen en mis je voldoening in je werk?

Misschien heb je er wel eens aan gedacht om coach te worden en vraag je je af:  Maar wie ben ik om anderen op weg te helpen? Dus schuif je het idee maar weer opzij en blijf je doen wat je altijd al hebt gedaan. En toch blijft het knagen. Dat verlangen naar zingevend werk, naar lekker buiten zijn, naar de vrijheid om zelf je dagen in te delen zoals jij dat wenst.

En ergens is er ook dat diepere weten, dat coaching eigenlijk best goed bij je past. Omdat mensen het altijd zo prettig vinden om met je te praten. Omdat je van nature goed kan luisteren en rust uitstraalt. Dat je als vanzelf de vragen stelt die er toe doen. En vooral, omdat andere mensen je fascineren. Je bent oprecht nieuwsgierig naar wat er in die ander leeft en het maakt je altijd blij als je ergens een bijdrage hebt kunnen leveren aan iemands zoektocht naar geluk.

Wat als wij jou een inspirerende leerruimte bieden, waarin je het vak natuurcoaching al doende kan eigen maken? Dat we je prachtige, unieke werkvormen aanbieden, waarmee je zo gericht kan oefenen, dat je al aan het eind van het eerste jaar van de de opleiding in staat bent een eigen coachtraject vorm te geven. Op een manier die moeiteloos en organisch gaat.

Zou je daar ja tegen zeggen?


Authenticiteit, waarachtigheid, eenvoud en diepgang

Kies je voor de opleiding van Innersteps, dan kies je voor een krachtig concept dat wordt gedragen door authenticiteit, waarachtigheid, eenvoud en spirituele diepgang. Aandacht voor Zijn, veel meer dan doen. Stil staan, vertragen, vertrouwen. Trainerschap vanuit een wijsheid die doorleefd is en ruimte voor jouw unieke zijn. Voor jouw eigen wijze van coachen.

Ja, ja, ja, denk je wellicht. Dat resoneert! Maar dan. Als ik klaar ben. Hoe zorg ik dan voor cliënten? En zichtbaarheid? Er zijn al zoveel coaches!

Ook daarin bieden wij ondersteuning. Wij geloven dat er overvloed is voor iedereen die zijn hart volgt en zijn eigen talenten dienstbaar stelt aan het geluk van anderen. We zijn allemaal uniek en voor ieder van ons is een unieke groep cliënten voor wie wij van betekenis kunnen zijn. Nederland telt veel coaches, maar nog veel meer mensen die niet gelukkig zijn en steun hebben aan iemand die een stukje met ze meeloopt. De vraag is niet of er mensen op je zitten te wachten, de vraag is of jij jezelf zichtbaar durft te maken. Of jij jezelf ziet als iemand die van waarde is voor anderen. En als je dat voelt en durft, hoe je dat als ondernemer vorm geeft.

Daarin ondersteunt en inspireert Nanette jou graag. Nanette is een succesvol onderneemster. De laatste les van de basistraining zal zij een masterclass geven, die geheel in het teken staat van natuurlijk ondernemen. Je krijgt heel veel tips en een helder stappenplan uitgereikt, wat jou zal helpen om om je praktijk met plezier (vooral met plezier!) in de wereld te zetten.


Is dit het moment?

Denk je nu, nou, dat klinkt toch wel heel aantrekkelijk? En zie je het zelfs al een beetje voor je? Jij, heerlijk het bos in of de hei op, bijzondere gesprekken voerend? Geen gedoe met praktijkruimte of zaaltje huren? Dus weinig investeringskosten, behalve de opleiding zelf?

(Maar ook die kosten heb je er al gauw uit, je hebt er slechts 3 betalende cliënten voor nodig en met de tips van Nanette gaat dat zeker lukken.)

Dan moeten we kijken of dit wel het juiste moment is om in te stappen. We vinden het van belang dat jij zelf al enige jaren bezig bent met je eigen persoonlijke ontwikkeling middels trainingen en/of therapie. Dat je de tijd en de ruimte hebt genomen om onder begeleiding te kijken naar je eigen dieper liggende patronen, je angsten en schaduwkanten en in staat bent verantwoording te nemen voor je eigen emoties en je handelen. Want dit is precies waar we onze cliënten in gaan begeleiden. We vragen niet dat je al je issues hebt opgelost, dat hebben wij zelf ook niet, maar wel dat er bewustzijn is op de thema's die in je leven spelen.

Check de voorwaarden voor deelname hieronder. Bij twijfel kun je altijd Nanette even bellen op 0615418554. Ze zal alle tijd nemen om te onderzoeken wat op dit moment passend is om jouw verlangen te gaan verwezenlijken.


Voorwaarden deelname

  • HBO opleidingsniveau
  • Ervaring in het begeleiden van mensen
  • Minstens drie jaar bezig met persoonlijke ontwikkeling

Ben je ervaren coach of therapeut en heb je al meer dan 5 jaar een eigen praktijk, dan is de 3 daagse cursus voor ervaren coaches wellicht iets voor jou!


Wat leer je en wat krijg je mee?

Hoe zit het leerprogramma er precies uit? Tijdens de training doorlopen we de complete route van een coachtraject via 5 belangrijke fases: doel bepalen, verkennen, verdiepen, verbreden, voltooien. Bij iedere fase leer je de natuur op diverse manieren in te zetten met krachtige werkvormen. Je gaat ervaren hoe het is om vanuit een natuurlijke flow anderen te begeleiden.

Wat je meekrijgt zijn gedegen tools en tips, een hand-out met een duidelijk stappenplan om een compleet coachtraject te kunnen begeleiden, helder omschreven ondersteunende informatie en  begeleiding van zeer ervaren trainers. Ook zal je merken dat je meer rust, flow en stralendheid zal gaan ervaren in je persoonlijke leven. Je zal de wereld fundamenteel met andere ogen bekijken.

Aan het eind van het basisjaar krijg je een certificaat en kun je je eigen natuurcoachpraktijk beginnen.

Je kunt na deze training jezelf blijven scholen en deelnemen aan de Vervolgtraining in Baarn en aan de Verdiepingsweek in Portugal.


Accreditatie

De volgende beroepsverenigingen: BATC, VBAG , Beroepsvereniging Groene Zorg en HOLOS Beroepsorganisatie hebben de opleiding geaccrediteerd.


Studiebelasting

De training bestaat uit 6 lesdagen en 5 intervisie middagen. Buiten de les- en intervisiebijeenkomsten, ben je de meeste tijd kwijt aan het coachen van oefenencliënten. Minimaal 5x een sessie van 1,5 uur tijdens de cursusperiode, maar bij voorkeur 10 sessies of meer. Daarnaast ben je een uur per bijeenkomst kwijt aan het doorlezen van het lesmateriaal en evalueren van hetgeen je geleerd hebt. Het lezen van de boeken op de literatuurlijst is optioneel.

Klik hier voor inzage in het programmaoverzicht 


Tijden & lokatie

Alle bijeenkomsten hebben plaats in de bossen van Baarn. We starten telkens om 10.30 uur en eindigen om 17.00 uur. We ontmoeten elkaar in eethuys De Generaal, dat schuin achter het treinstation van Baarn ligt, naast de spoorwegovergang. Lunch (in De Generaal) wordt verzorgd.


Lesdata

GROEP I 2019 op woensdagen (vol):
20 mrt,  8 mei, 19 jun, 4 sept, 9 okt, 6 nov (trainer Myrtle Vos)

GROEP II 2019 op donderdagen (1 plek vrijgekomen):
18 april, 23 mei, 4 juli, 5 sept, 10 okt, 21 nov (trainer Iva Gration)

GROEP III 2019/2020 op donderdagen*
12 sept, 31 okt, 12 dec, 5 mrt , 9 apr, 7 mei (trainer Iva Gration)

GROEP IV 2019/2020 op woensdagen*
2 okt, 6 nov, 11 dec, 12 febr, 11 mrt, 15 april (trainer Myrtle Vos)
 
* Let op: groep III heeft een langere looptijd dan groep IV en heeft daardoor iets meer ruimte tussen de lesdagen door. Het aantal lesdagen en de inhoud van het programma is exact hetzelfde.

Kosten

De kosten van deze training bedragen

1699 euro

Wat denk je? Ga je het doen? Wacht in dat geval niet te lang met boeken, want de groepen raken altijd snel vol.

Weet ook wij de prijzen de komende tijd een aantal keer zullen verhogen. Simpelweg omdat dit beter past bij de kwaliteit van de programma's en de expertise van de trainers die we bieden. Hier zijn we  heel eerlijk en open in. Dus wil je graag profiteren van het huidige voordelige tarief,  wacht ook dan niet te lang met beslissen.

Weet je hoe dan ook welkom. Wij ervaren dagelijks de rijkdom van de keuze die we ooit gemaakt hebben en gunnen jou hetzelfde.