Basisjaartraining
in Baarn

De basistraining natuurcoaching van Innersteps biedt je voldoende tools om direct in de natuur aan de slag te gaan. We werken ervaringsgericht en oefenen telkens in de rol van coach en cliënt. De unieke en inspirerende werkvormen brengen je cliënt in zeer korte tijd naar de kern van het vraagstuk. Op een manier die moeiteloos en organisch gaat.


Voorwaarden deelname

  • HBO opleidingsniveau
  • Ervaring in het begeleiden van mensen
  • Minstens drie jaar bezig met persoonlijke ontwikkeling

Ben je ervaren coach of therapeut en heb je al meer dan 5 jaar een eigen praktijk, dan is de 3 daagse cursus voor ervaren coaches wellicht iets voor jou!


Mindfulness als basis

Mindfulness is de basis van waaruit we werken. Mindfulness is gebaseerd op eeuwenoude principes uit het Boeddhisme, en houdt kort gezegd het volgende in: je aandacht bewust richten, in het hier en nu, zonder enig oordeel. Dat betekent onder andere, dat je de realiteit, hoe moeilijk ook, heel bewust aanvaardt zoals die is. Ongeacht of die realiteit wenselijk is of niet.

Je oefent om als coach vanuit deze niet-oordelende houding te werken en je leert de coachee vanuit eenzelfde houding te kijken naar naar zijn/haar coachvraag. We gaan ervan uit dat verandering alleen mogelijk is door je gedachten en handelingen aandachtig waar te nemen, en al je gevoelens liefdevol te omarmen, zonder enig oordeel. Wat onbewust is wordt op die manier bewust en dat brengt automatisch vastgeroeste patronen in beweging.


Wat leer je en wat krijg je mee?

We doorlopen de complete route van een coachtraject via 5 belangrijke fases: doel bepalen, verkennen, verdiepen, verbreden, voltooien. Bij iedere fase leer je de natuur op diverse manieren in te zetten met krachtige werkvormen. Je gaat ervaren hoe het is om vanuit een natuurlijke flow anderen te begeleiden.

Wat je meekrijgt zijn gedegen tools en tips, een hand-out met een duidelijk stappenplan om een compleet coachtraject te kunnen begeleiden, helder omschreven ondersteunende informatie en  begeleiding van zeer ervaren trainers. Ook zal je merken dat je meer rust, flow en stralendheid zal gaan ervaren in je persoonlijke leven. Je zal de wereld fundamenteel met andere ogen bekijken.

Aan het eind van het basisjaar krijg je een certificaat en kun je je eigen natuurcoachpraktijk beginnen.


Accreditatie

Aan het eind van de training krijg je een deelname certificaat. Je kunt hierna deelnemen aan de Vervolgtraining in Baarn en ook aan de Verdiepingsweek in Portugal. De volgende beroepsverenigingen: BATC, VBAG , Beroepsvereniging Groene Zorg en HOLOS Beroepsorganisatie hebben de opleiding geaccrediteerd.


Studiebelasting

De training bestaat uit 6 lesdagen en 5 intervisie middagen. Buiten de les- en intervisiebijeenkomsten, ben je de meeste tijd kwijt aan het coachen van oefenencliënten. Minimaal 5x een sessie van 1,5 uur tijdens de cursusperiode, maar bij voorkeur 10 sessies of meer. Daarnaast ben je een uur per bijeenkomst kwijt aan het doorlezen van het lesmateriaal en evalueren van hetgeen je geleerd hebt. Het lezen van de boeken op de literatuurlijst is optioneel.

Klik hier voor inzage in het programmaoverzicht 


Tijden & lokatie

Alle bijeenkomsten hebben plaats in de bossen van Baarn. We starten telkens om 10.30 uur en eindigen om 17.00 uur. We verzamelen buiten, voor de ingang van eethuys De Generaal, dat schuin achter het treinstation van Baarn ligt, naast de spoorwegovergang. Lunch (in De Generaal) wordt verzorgd.


Lesdata

GROEP I 2019 op woensdagen (wachtlijst):
20 maart,  8 mei, 19 juni, 4 sept, 9 okt, 6 nov
(trainer Myrtle Vos, laatste lesdag Masterclass van Nanette)

GROEP II 2019 op donderdagen:
18 april, 23 mei, 4 juli, 5 september, 10 oktober, 21 november
(trainer Iva Gration, laatste lesdag Masterclass van Nanette)


Kosten

De kosten van deze training bedragen

1699 euro