Basistraining Natuurcoaching

Ben je coach of therapeut en zou je graag vaker naar buiten willen met je cliënten? Of ben je HBO-er met ervaring in het werken met mensen en heb je tevens een schat aan levenservaring? En zou je die ervaring willen inzetten als wandelcoach?

De basistraining natuurcoaching van Innersteps biedt je in een korte tijd voldoende tools om direct in de natuur aan de slag te gaan. Ofwel als aanvulling op je eigen werkmethode, ofwel als format om een compleet coachtraject te vorm te geven.

We werken ervaringsgericht en oefenen telkens in de rol van coach en cliënt. De unieke en inspirerende werkvormen brengen je cliënt in zeer korte tijd naar de kern van het vraagstuk. Op een manier die moeiteloos en organisch gaat.

Deze training wordt ook als intensive in Portugal aangeboden.

Voorwaarden deelname

  • HBO opleidingsniveau
  • Ervaring in het werken met mensen
  • Minstens drie jaar bezig met persoonlijke ontwikkeling

Ben je ervaren coach of therapeut en heb je al meer dan 5 jaar een eigen praktijk, dan is de 3 daagse cursus voor ervaren coaches wellicht iets voor jou!

Mindfulness als basis

Mindfulness is de basis van waaruit we werken. Mindfulness is gebaseerd op eeuwenoude principes uit het Boeddhisme, en houdt kort gezegd het volgende in: je aandacht bewust richten, in het hier en nu, zonder enig oordeel. Dat betekent onder andere, dat je de realiteit, hoe moeilijk ook, heel bewust aanvaardt zoals die is. Ongeacht of die realiteit wenselijk is of niet.

Je oefent om als coach vanuit deze niet-oordelende houding te werken en je leert de coachee vanuit eenzelfde houding te kijken naar naar zijn/haar coachvraag. We gaan ervan uit dat verandering alleen mogelijk is door je gedachten en handelingen aandachtig waar te nemen, en al je gevoelens liefdevol te omarmen, zonder enig oordeel. Wat onbewust is wordt op die manier bewust en dat brengt automatisch vastgeroeste patronen in beweging.

Wat leer je?

We doorlopen de complete route van een coachtraject via 5 belangrijke fases: doel bepalen, verkennen, verdiepen, verbreden, voltooien. Bij iedere fase leer je de natuur op diverse manieren in te zetten met krachtige werkvormen. Je gaat ervaren hoe het is om vanuit een natuurlijke flow anderen te begeleiden.

Wat krijg je mee?

Wat je meekrijgt zijn gedegen tools en tips, een hand-out met een duidelijk stappenplan om een compleet coachtraject te kunnen begeleiden, helder omschreven ondersteunende informatie en vooral veel persoonlijke feedback en begeleiding van een zeer ervaren trainer. Ook zal je merken dat je meer rust, flow en stralendheid zal gaan ervaren in je persoonlijke leven. Je zal de wereld fundamenteel met andere ogen bekijken.

Eigen praktijk

Zou je direct al je eigen praktijk willen starten, of heb je een eigen praktijk, maar loopt die nog niet, dan kun je optioneel 1 of meerdere 1 op 1 sessies met Nanette boeken om te kijken hoe je jezelf een plek kan geven in de markt. Dit thema is bewust geen onderdeel van de cursus, omdat ondernemen een vak apart is en een geheel eigen focus vraagt. Een persoonlijke sessie biedt een krachtiger en effectiever resultaat.

Certificaat

Aan het eind van de opleiding krijg je een certificaat en kun je verder leren en oefenen via de Inspiratieworkshops in Baarn.

Programma

De training bestaat uit 5 lesdagen, 1 masterclass en 5 intervisie middagen.
Voor een overzicht van het programma, klik hier

Studiebelasting

Tijdens de opleiding leer je vooral ervaringsgericht. Buiten de les- en intervisiebijeenkomsten, ben je de meeste tijd kwijt aan het coachen van oefenencliënten. Minimaal 5x een sessie van 1,5 uur tijdens de cursusperiode, maar bij voorkeur 10 sessies of meer. Daarnaast ben je een uur per bijeenkomst kwijt aan het doorlezen van het lesmateriaal en evalueren van hetgeen je geleerd hebt. Het lezen van de boeken op de literatuurlijst is optioneel.

Tijden & lokatie

Alle bijeenkomsten hebben plaats in de bossen van Baarn. We starten telkens om 10.30 uur en eindigen om 17.00 uur. We verzamelen buiten, voor de ingang van eethuys De Generaal, dat schuin achter het treinstation van Baarn ligt, naast de spoorwegovergang. Lunch (in De Generaal) wordt verzorgd.

Kosten training

1499 euro

Data

Zie agenda

Keurmerk

CRKBO geregistreerde instelling

Innersteps draagt het keurmerk van het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs. In het Register Instellingen van het CRKBO staan onderwijsinstellingen ingeschreven die voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Hiermee is Innersteps voor haar onderwijsactiviteiten vrijgesteld van BTW heffing.

 

Reserveren