Ben jij het zat om tussen vier muren te zitten?
Om werk te doen waar de bezieling uit is verdwenen?
Om op een plek te zitten die je benauwt?

Heb je zin om naar buiten te gaan?
De natuur in te gaan? Je vrijheid te pakken?
Verlang jij naar het gevoel om weer voluit te kunnen ademen?

Zou je graag je verlangen willen volgen om van betekenis te zijn voor anderen?
Vanuit jouw unieke zijn? En wil jij daarin jouw eigen unieke ruimte innemen?
Maar weet je niet zo goed hoe?

Ontdek hoe jij met jouw unieke talenten
anderen in beweging kan brengen

 

Tijdens de opleiding Natuurcoaching ga jij ontdekken hoe jij, met jouw eigen unieke talenten anderen in beweging kan brengen. Op een natuurlijke manier. Moeiteloos. Met prachtige resultaten. Heel concreet en heel aards.

Of je al lang als coach of therapeut werkzaam bent of nog van start moet gaan, maakt niet veel verschil, de opleiding biedt waardevolle tools op ieder niveau. Zowel de ervaren als minder ervaren coaches geven keer op keer aan hoeveel inspiratie de opleiding hen heeft gebracht. Niet alleen nieuwe werkvormen, maar ook een geheel nieuwe kijk op coachen en op het eigen functioneren als coach.

We werken vanuit een helder stappenplan en doorlopen de vijf belangrijkste fases in een coachtraject: verkennen, focussen, verdiepen, verbreden en voltooien. Tijdens iedere fase oefen je met krachtige werkvormen, die tot diepe inzichten leiden. Die staan uitgebreid op papier, met een heldere theoretische onderbouwing. Dat is het kader en jouw houvast om mee te gaan oefenen.

Jouw innerlijke houding is nog veel belangrijker
dan al die mooie werkvormen die je meekrijgt

Het kader en de werkvormen zijn belangrijk, maar veel belangrijker nog ben jijzelf en de houding die jij aanneemt als coach. Als je met mensen werkt, ben jijzelf immers het belangrijkste instrument dat je inzet. Je kan nog zoveel mooie tools en tips ontvangen, maar al die werkvormen krijgen pas werkelijk inhoud als ze worden gedragen door jouw innerlijke zijn. Hoe maak je het geleerde zo eigen, dat je kan coachen vanuit jouw eigen natuurlijke flow? Hoe blijf je goed afgestemd op de ander? Hoe kun je coachen vanuit rust en vertrouwen? Hoe leer je kijken vanuit het groter geheel? Durf je te toeven in niet-weten? Daarin ligt wat ons betreft de basis van vaardig coachen. En daar ligt bij Innersteps grootste focus.

We volgen de natuurlijke beweging in een proces

We onderzoeken de inhoudelijke levensthema's die je bij jezelf en je cliënten tegenkomt en kijken daarbij wat de natuurlijke beweging in een proces is. Waar het om gaat, is dat je als coach die beweging volgt. Niet sneller, niet langzamer, maar volledig afgestemd en volkomen in vertrouwen. We spreken dan van natuurlijk coachen. Kenmerkend is een grote mate van moeiteloosheid. Zie ook de visie van Innersteps.

Natuurlijk coachen betekent in onze ogen ook dat jouw eigen authenticiteit de ruimte krijgt. Het is niet de bedoeling dat je net zoals Nanette gaat coachen, maar dat jij jouw eigen natuurlijke manier van begeleiden gaat ontdekken. En dat alles wat jij hebt geleerd en al jouw levenservaringen meedoen in jouw coaching. Niet in de zin van kennisoverdracht, want dat is geen coaching, maar vooral in jouw unieke manier van zijn. Zodat jij je straks, op een unieke manier kan profileren en onderscheiden en jouw eigen cliëntele naar je toe zal trekken. Authenticiteit en waarachtigheid zijn onze belangrijkste kernwaarden.

We bouwen op jarenlange expertise
en doorleefde wijsheid

Trainer Nanette Kant is een levend voorbeeld van authenticiteit en waarachtigheid. 'She walks her talk'. Met ruim 15 jaar ervaring in wandel- en natuurcoaching wordt zij beschouwd als één van de belangrijkste experts in het vak. Haar wijsheid en trainerschap is doorleefd en kenmerkt zich door puurheid en eenvoud.

Voor wie

De opleiding is ontwikkeld voor mensen die al wel met mensen werken, zoals coaches, psychotherapeuten, (natuur)artsen, psychologen of trainers, en die graag naar buiten willen met hun cliënten en willen leren hoe ze de natuur kunnen betrekken in hun werk. Ook als je op een andere manier met mensen werkt en je je meer richting coaching wilt ontwikkelen, ben je van harte welkom. Voorwaarde is wel dat je zelf al het een en ander hebt gedaan aan persoonlijke ontwikkeling. We gaan uit van een HBO-denk niveau.

Welke modules kan je volgen?

  • Er is een Basistraining , die bestaat uit 6 bijeenkomsten in Baarn, met intervisiedagen tussendoor. Deze training wordt ook als intensive gegeven in Portugal.
  • Er is een 3-daagse cursus in Baarn voor ervaren coaches en therapeuten
  • Er is een verdiepingstraining in Portugal met de aandacht op coachen vanuit een spiritueel perspectief.
  • Er zijn workshops in Baarn. Een serie losse workshops in Baarn, waar inhoudelijk wordt ingegaan op diverse levensthema's. Hier kun je kennismaken met natuurcoaching, nieuwe werkvormen leren, oefenen en met collega's, werken aan je eigen grondhouding en inspiratie opdoen. Iedereen met enige coachervaring kan hieraan meedoen.

 

Geaccrediteerde onderwijsinstelling

CRKBO geregistreerde instelling

Innersteps is geaccrediteerd door het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs. In het Register Instellingen van het CRKBO staan onderwijsinstellingen ingeschreven die voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Wijs je werkgever hierop als die bereid is je opleiding te vergoeden en nog vragen heeft over de kwaliteit van de training.

Hoe anderen de training hebben ervaren

Ik was als psychologe op zoek naar een degelijke training natuurcoaching met diepgang. Na 1 ochtend met Nanette te hebben geproefd aan de techniek die zij aanbiedt was ik om. Portugal en Nanette zouden het worden. Professioneel heb ik er een extra dimensie bijgekregen in die week. De training gaat echter veel verder. De manier waarop Nanette haar techniek aanbiedt en waarop ze ons als groep begeleid heeft is in mijn ogen onbetaalbaar. Menselijk, intelligent, warm, duidelijk, integer, gepassioneerd, persoonlijk en scherp. Als je op zoek bent naar zowel deskundigheidsbevordering als persoonlijke ontwikkeling in een inspirerende omgeving met lieve mensen, dan zit je bij Innersteps goed. - Irina Poleacov

Ik mocht de compacte vorm van de jaartraining meemaken; de 5-daagse intensive in de Algarve. Inderdaad intensief, maar wat een geweldige ervaring! Op een magnifieke Quinta, die deze ervaring nog verdiepte...Trainer Nanette werkt vanuit haar (bijzonder) grote natuurtalent. Wat een wijsheid, rust, vertrouwen, ervaring, kennis, authenticiteit, geduld, respect, warmte, leiderschap, aandacht, oprechtheid en ruimte voor de ander, gaat er van haar uit!
Nanette, je geeft (ons allemaal!) zóveel... Bedankt voor wie je bent! - Ditty Meskers

Begin februari volgde ik in Portugal bij Nanette Kant de training natuurcoaching. Het was geweldig en precies waar ik op gehoopt had, een mooie omgeving, een groep inspirerende mensen, en heel veel geleerd van Nanette. Wat me vooral bij zal blijven is de rust waarmee ze het coachingstraject doorloopt, en de aandacht die er is voor het vergroten van de draagkracht en het verankeren van het veranderplan. Daardoor ben ik echt in beweging gekomen en ga ik mijn plannen met veel meer vertrouwen realiseren. - Nanda Poulisse

Ik had veel verwachtingen van deze week en die zijn ruimschoots overtroffen. Ik had van te voren nooit kunnen bedenken hoe krachtig zo'n week is en hoe goed en ervaren Nanette is in haar werk. Nanette is heel respectvol en gevoelig voor wat er in de groep nodig is. Ze zit niet te duwen of te trekken, maar begeleid heel organisch. Daarmee maakt ze het heel veilig. Ook geeft ze ontzettend veel kennis en tools, en bied veel ruimte voor het stellen van vragen. Voor mij was ze een voorbeeld en enorme inspiratiebron. Ik heb veel van haar geleerd en voel heel veel dankbaarheid voor deze mooie ervaring in Portugal. - Iva Gration

Wil jij ook natuurcoach worden?
Kom naar de GRATIS proeverij!

Word jij warm van voorgaande tekst? Gaat je hart er sneller van kloppen? Denk jij JA dit past helemaal bij mij? Kom naar GRATIS PROEVERIJ en ontdek zelf hoe ontzettend leuk dit vak is!

Je kunt natuurlijk ook verder lezen om meer informatie te vergaren over de jaartraining in Baarn of de intensive in Portugal.