Ben je coach, therapeut of loopbaanbegeleider? Of begeleid je op een andere manier mensen naar meer bewustzijn?  En ben op zoek naar nieuwe werkvormen die je kunt gebruiken in de natuur? Wil je je verdiepen in belangrijke terugkerende thema’s? Heb je behoefte aan inspiratie en wil je graag oefenen met leuke collega’s?

Een inspirerende oefenruimte om je vaardigheden als (wandel)coach onder deskundige begeleiding te verdiepen

De workshops bestaan uit een serie losse trainings ochtenden in Baarn, met telkens weer een ander thema. Ze zijn bedoeld als oefen- en inspiratieruimte om je vaardigheden als (wandel)coach onder deskundige begeleiding te verdiepen. Expertise bouw je op door aan de slag te gaan. Zoveel mogelijk ervaring op doen, leren van je fouten. Je leert over de dynamiek van de verschillende thema’s en je maakt vanuit het thema ook weer een nieuwe verdiepingsslag in je eigen persoonlijke ontwikkeling, wat altijd hand-in-hand gaat met jouw ontwikkeling als coach. Tenslotte ben jij als persoon het belangrijkste instrument in je coaching. De workshops worden altijd als zeer inspirerend ervaren. Je kunt je per keer opgeven.

Overzicht thema's

Klik op de kopjes voor meer informatie

Omgaan met verlies

Verlies kan heftig zijn en is vaak moeilijk te verkroppen. Of het nu gaat om verlies van werk, gezondheid, of een ingrijpend verlies als het overlijden van een dierbare, omgaan met verlies vraagt veel van je. Onder andere de moed om alle gevoelens van pijn, woede, verdriet en onzekerheid werkelijk toe te laten. Het vraagt ook om aarding, zodat je het vertrouwen voelt dat je al die gevoelens ook werkelijk kan dragen. In deze workshop gebruiken we de natuur weer aktief om cliënten te ondersteunen bij het omgaan met hun verlies.

Werken met groepen

De inspiratie workshops zijn bedoeld als inspiratiebron voor het invullen van individuele coachtrajecten. Maar met groepen kun je als coach natuurlijk ook interessante opdrachten uitvoeren. Tijdens deze workshop gaan we als groep aan de slag met diverse inspirerende werkvormen.

Omgaan met boosheid, pijn en verdriet

We hebben als mens de neiging om heftige emoties als boosheid, pijn en verdriet zoveel mogelijk te vermijden. Als we er maar ver vandaan blijven, dan is het er niet, dan hoeven we het niet te voelen. Maar pijn en verdriet maken deel uit van ons leven. Het zijn emoties die hoe dan ook in ons aanwezig zijn. Staan we onszelf niet toe, deze emoties bewust te omarmen, dan zullen we verkrampen en verstarren. We blokkeren de natuurlijke levensstroom wat een negatief effect heeft op onze gezondheid en ons mentale welbevinden. In deze workshop leer je je natuurlijke draagkracht te vergroten, zodat je in vertrouwen en vanuit een stevige basis pijn en verdriet liefdevol kunt aanschouwen.

Van denken naar voelen

Je herkent het vast wel, wandelingen waarbij je merkt dat je te veel aan het praten en analyseren bent en je moeite hebt om met de cliënt op een gevoelsniveau te komen. In deze workshop gaan we aan de slag met oefeningen, waarbij we kijken hoe je vanuit die mentale stroom door kan breken naar het gevoelsniveau.

Omgaan met weerstand

Geregeld zal het voorkomen dat er bij je cliënt weerstand voelbaar is. Weerstand op gevoelens of emoties, weerstand op de situatie zoals die is, of weerstand op het gesprek of de coach. Weerstand blokkeert en zet vast, weerstand verkrampt. In deze workshop krijg je tools aangereikt om de weerstand op te heffen zodat er weer beweging ontstaat.

Keuzes maken

Keuzes maken blijkt voor velen van ons niet eenvoudig. Vaak raken we verstrikt in een strijd tussen hoofd en buik, zijn we bang zaken te verliezen, op een plek te belanden die achteraf niet goed voelt en spijt te krijgen van onze beslissing. De visuele opdrachten die we tijdens deze workshop in de natuur zullen uitvoeren, kunnen je helpen onderscheid te maken tussen hoofd en buik en tot keuzes te komen, waarmee je werkelijk trouw bent aan jezelf.

Leren loslaten

Deze workshop gaat over de kunst van het loslaten. We gaan kijken hoe de natuur jou kan helpen je bewust te worden, wat het kost om vast te houden aan iets wat je niet meer dient en wat het je geeft om los te laten. Vasthouden lijkt zoveel meer zekerheid te geven, maar werkelijke zekerheid ligt in het besef dat alles in dit bestaan tijdelijk van aard is.

Data, tijden & lokatie

Check de agenda voor de verschillende data waarop de workshops worden gegeven. Alle workshops hebben plaats in de bossen van Baarn. We starten telkens om 10.30 uur en eindigen om 13.30 uur. We verzamelen buiten, voor de ingang van eethuys De Generaal, dat schuin achter het treinstation van Baarn ligt, naast de spoorwegovergang.

Prijzen

De kosten bedragen 75 euro per workshop