Nanette Kant startte in het begin van 2001 in Portugal haar praktijk als wandelcoach, een begrip wat in die tijd nog vrij onbekend was. Gedurende de jaren die daarop volgden, ontwikkelde zij een krachtig concept, waarmee ze vele cliënten succesvol begeleidde. In Nederland trainde zij honderden coaches in haar eigen methodiek en zette daarmee het begrip wandelcoaching stevig op de kaart van Nederland.

Parallel aan haar werk als coach en trainer zette Nanette krachtige stappen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Ook daar ging zij de nodige uitdagingen aan. Het resultaat is voelbaar in alle programma’s die Innersteps aanbiedt, zij kenmerken zich door een doorleefde kennis en wijsheid en met een heldere visie als basis.

‘Expertise ontwikkel je door ervaring’

Inmiddels wordt Nanette beschouwd als één van de belangrijkste experts op het gebied van wandelcoaching in Nederland. ‘Expertise ontwikkel je door te doen. Of het nu gaat om expert te worden op jouw vakgebied, of expert in levenskunst, je leert alleen door ervaring. De uitdagingen aangaan, hoe moeilijk ook, daar groei je van’, zegt Nanette. Zij weet uit ervaring, dat ontwikkeling en groei alleen plaatsvinden door letterlijk stappen te zetten, die, paradoxaal genoeg, vooral bestaan uit stilstaan, kijken, voelen, toelaten. En dat telkens weer. Wijsheid kun je niet uit boeken leren, wijsheid kan alleen ervaren worden, is haar overtuiging.

Het is het doel van Innersteps en de passie van Nanette om anderen te laten groeien in hun expertise. Dat zij zich experts voelen in hun werk en experts in de kunst van leven.