Nanette Kant startte in het begin van 2001 in Portugal haar praktijk als wandelcoach, een begrip wat in die tijd nog vrij onbekend was. Gedurende de jaren die daarop volgden, ontwikkelde zij een krachtig concept, waarmee ze vele cliënten succesvol begeleidde. Parallel aan haar werk als coach en trainer zette Nanette krachtige stappen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Ook daar ging zij de nodige uitdagingen aan. Het resultaat is voelbaar in alle programma’s die Innersteps aanbiedt, zij kenmerken zich door een doorleefde kennis en wijsheid en met een heldere visie als basis.

‘Expertise ontwikkel je door ervaring’

Inmiddels wordt Nanette beschouwd als één van de belangrijkste experts op het gebied van wandelcoaching. ‘Expertise ontwikkel je door te doen. Of het nu gaat om expert te worden op jouw vakgebied, of expert in levenskunst, je leert alleen door ervaring. De uitdagingen aangaan, hoe moeilijk ook, daar groei je van’, zegt Nanette. Zij weet uit ervaring, dat ontwikkeling en groei alleen plaatsvinden door letterlijk stappen te zetten, die, paradoxaal genoeg, vooral bestaan uit stilstaan, kijken, voelen, toelaten. En dat telkens weer. Wijsheid kun je niet uit boeken leren, wijsheid kan alleen ervaren worden, is haar overtuiging.

Autentiek & natuurlijk

Nanette heeft een zeer ‘natuurlijke’ manier van coachen en trainen. Vanuit een open staat van zijn weet zij een veilige ruimte te creëren, waar inzicht en verandering zich moeiteloos ontvouwen. Ze is iemand die mensen ziet staan. Zij kijkt door de buitenkant heen en ziet wat voor anderen vaak verborgen blijft. Zij hoort woorden, die niet gezegd worden, ziet emoties, die niet getoond worden. In gesprekken is ze snel in staat te doorgronden waar het werkelijk om gaat. Zij is sterk in het stellen van vragen die de kern raken, te spiegelen en te confronteren op een wijze die krachtig en tegelijkertijd liefdevol is. Wie door haar begeleid of getraind wordt, voelt zich veilig en volledig gehoord en tegelijkertijd geïnspireerd en gestimuleerd.

De kracht van eenvoud

"Ik geloof in de kracht van eenvoud. Persoonlijke ontwikkeling in de letterlijke zin van het woord. Het wegnemen van (beschermende) wikkels, zodat de eenvoudige kern kan schijnen als krachtbron. Telkens weer loslaten van dat wat je niet meer dient. Het is de weg naar puur zijn, naar een totale acceptatie van alles wat is. Dit heeft niets te maken met passief te zijn of lijdzaam toekijken. Het gaat om het opheffen van verzet tegen dat wat er is, of is geweest. In die acceptatie ontstaat er een oneindige ruimte van creativiteit, van kracht, van vreugde. Daarin kan de levensenergie weer volop stromen." Nanette Kant woonde 20 jaar in de Portugese Algarve. Hier ontdekte ze de enorme inspirerende kracht die van de natuur uitgaat. "De natuur is zo'n perfecte spiegel voor menselijke processen. Het is geweldig om dat in mijn werk te kunnen gebruiken. Ik voel mij erg verbonden met de natuur," legt ze uit. Inmiddels is ze terug in Nederland en geeft ze haar kennis graag door in de vorm van trainingen en supervisie sessies. Haar praktijk ligt aan de rand van het bos, waar ze dagelijks wandelt, verstilt en nieuwe inspiratie opdoet om het aanbod van Innersteps verder te ontwikkelen. Zo'n 4x per jaar keert ze terug naar Portugal voor het geven van trainingen voor een internationaal publiek. Voor het bekijken van 2 korte filmportretten van Nanette, klik hier