Quinta da Alfarrobeira

Quinta da Alfarrobeira is een inspirerend landgoed van 6 ha, gelegen op 4 km van het historische havenstadje Lagos en 1,5 km van het zandstrand van Meia Praia. Het ligt op een heuvel en heeft rondom uitzicht over de omliggende landerijen met olijf amandel en vijgen bomen. De Quinta biedt gasten veel ruimte en privacy. Er zijn diverse gastenverblijven die liefdevol zijn gebouwd en gerestaureerd met oog voor detail. Elke verblijf heeft zijn eigen karakter en alle verblijven zijn verbonden door de binnentuin met terrassen, paadjes, oude olijfbomen, groente- en kruidentuintjes en fruitbomen. Je kunt er heerlijk wegdromen in een hangmat of verkoeling zoeken in het grote zwembad. Al jarenlang komen gasten vanuit de hele wereld zich laven aan de rust, de schoonheid en het ´je ne sais quoi´ van deze bijzondere plek.

Filosofie

De Nederlandse eigenaren Theo en Inge, die de Quinta op ontspannen en duurzame wijze runnen, stellen hun plek graag tegen een gereduceerd tarief open voor retraites, workshops en ´events´ op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, ´vrije kunsten´, spiritualiteit etc. “We zien in de hectiek van de huidige maatschappij een toenemende behoefte aan persoonlijke ontwikkeling en bezinning, maar zien ook hoe de nadruk steeds meer op economische belangen gericht is. Persoonlijke ontwikkeling wordt te vaak gezien als ´een commerciële markt´ waarbij niet de mens, maar de omzet centraal staat . Voor veel mensen is hierdoor de (financiële) drempel te hoog om deel te nemen aan inspirerende en voedende activiteiten. Ook voor workshopgevers die met kleine groepen willen werken, is het niet altijd mogelijk een betaalbare plek te vinden. Wij vinden het fijn om vooral ook voor deze groepen onze plek open te stellen.”

De kamers

De Kapel Suite – 1 persoon 50€ p.n / bij 2 personen 35€ p.p.p.n

De Kapel Suite is een prachtige, ruime kamer met een stenen gewelf, openslaande deuren naar de binnentuin en een eigen terras met uitzicht op het Monchique gebergte. In de kamer staat een tweepersoonsbed en er is een kleine kitchenette, voor het maken van koffie en thee en het bereiden van een simpele maaltijd. De badkamer in Moorse stijl heeft een bad en douche.

De Kapel Kamer – 1 persoon 40€ p.n / bij 2 personen 30 € p.p.p.n

De Kapel Kamer is een mooie kamer met kitchenette en een ruime badkamer in Moorse stijl. Er staat een tweepersoonsbed. De kamer komt uit op de gaanderij die toegang biedt tot de prachtige binnentuin met terrassen, paadjes, groente- en kruidentuintjes en fruitbomen.

De Toren kamer – 1 persoon 35 € p.n. / bij 2 personen 30 € p.p.p.n

De Torenkamer (2e verdieping) maakt deel uit van het Loft Appartement. Via een wenteltrap kom je in deze mooie kamer met houten vloer en dak. In de kamer staat een tweepersoons bed en een eenpersoons bed. De gasten van de Torenkamer kunnen gebruik maken van de badkamer op de begane grond.

De Loft kamer – 1 persoon 50 p.n. / bij 2 personen 35 € p.p.p.n

De Loft kamer (1e verdieping) is een grote, lichte woonruimte, met een tweepersoons bed, een eettafel en een zitgedeelte. Bij gebruik door 2 personen zal zo nodig een extra bed bijgezet worden. De gasten van de Loft kamer kunnen gebruik maken van de badkamer op de begane grond.

A Granja – 1 persoon 60 € p.n. / bij 2 personen 40 € p.p.p.n.

A Granja is een van de gastenhuizen. Dit gezellige huis heeft een slaapkamer met tweepersoonsbed, een woonkamer met open haard, een keuken en een ruime badkamer met ligbad en douche. Het huis wordt omgeven door terrassen en heeft een eigen buitenkeuken. Er bestaat een mogelijkheid een bed in de woonkamer te zetten.

A Vivenda – 1 pers kamer 40 € p.n / gedeelde 2 pers kamer 30 € p.n.

A Vivenda is het ruimste gastenhuis, met een grote gezellige woonkamer, een enorme open haard en een heerlijke overdekte veranda met prachtig uitzicht over de heuvels. De badkamer heeft een douche, toilet en 2 wastafels. A Vivenda is de plek waar ’s avonds gezamenlijk wordt gegeten.

 Impressie rondom de quinta