Hoe zou het zijn om even afstand te nemen van de hectiek van alle dag? Op een bijzondere plek, in het zonnige zuiden van Portugal, helemaal los van thuis en werk, je pas te vertragen en contact te maken met wat er werkelijk in je leeft?

Tijd nemen voor stilte en bezinning is een essentieel onderdeel in een groeiproces. Niet alleen voor jou als individu, maar zeker ook voor jouw ontwikkeling als professional. Wil je verder bewegen, dan is het heel belangrijk om eerst stil te staan. Om even alle afleiding aan de kant te zetten, de aandacht naar binnen te brengen en contact maken met de wortels van je bestaan.

Innersteps wil je graag een inspirerende ruimte bieden om in alle veiligheid af te dwalen naar die hoeken van je hart, die vaak onbetreden blijven. Te voelen wat er werkelijk toe doet voor jou en te ervaren wat een rijkdom het geeft als je daar je licht op laat schijnen. Jouw eigen groei in bewustzijn is de grootste schat die je in je werk met mensen kan inzetten.

Hoewel iedere retraite een eigen focus heeft, zijn verstilling, vertraging en aandachtig zijn de kernwoorden van deze weken. De natuur neemt altijd een belangrijke plek in. Doel van iedere retraite is om ons hart te openen en ons (weer) te verbinden met onszelf, de ander en het leven.

Onderdelen van de programma's zijn o.a. meditatie, stiltewandelingen, yoga oefeningen, massage, dans, kunstzinnige expressie, mantra zingen, gezond en lekker eten. Dit alles in de aandacht van mindfulness. De retraites hebben ofwel plaats in het prachtige eco resort Vale de Lama of op het zinnenstrelende landgoed Quinta da Alfarrobeira.

Even rust

In het jaar van 2015 /2016 neemt Nanette zelf wat rust en ruimte om zich met het schrijven van een boek bezig te houden en nieuwe programma's te ontwikkelen. Dat betekent dat er op dit moment geen groepsretraites gegeven worden.

Wil je op de hoogte gehouden worden van het nieuwe aanbod van groepsretraites, schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.