Levenskunst gaat over de kunst van ‘gelukkig’ leven. En dan gaat het niet over leven in een voortdurende extase, maar leven vanuit een natuurlijke flow. Vrij van stress en verkrampingen, in contact met de stralende aard, die van nature bij je hoort.

En hoe doe je dat nou, gelukkig leven? De natuur laat ons zien dat het hierbij niet zozeer gaat om iets doen, maar eerder om niet iets doen. Leren vertrouwen, loslaten van verwachtingen, van ideeën hoe iets zou moeten zijn. Durven zijn met wat er is. Hier en nu. Daarin ligt het grote geluk verborgen. En dat vraagt moed. Moed en vertrouwen. Moed om dat wat zich in het nu ontvouwt, volledig te omarmen. Of dat nu pijn is, of boosheid, verdriet of frustratie. En vertrouwen dat jij, als volwassen persoon, heel goed in staat bent dat alles te dragen. En dat alles wat zich aandient, ook weer zal verdwijnen als het de kans krijgt te stromen. De ruimte die dán ontstaat, is een ruimte van ongekende lichtheid, vreugde en geluk.

En de sleutel tot dit alles? Is verwondering. Nieuwsgierig zijn naar wat zich in jouw leven aandient. Wat zich in jou lijf laat voelen. Telkens weer, zonder enig oordeel. Wees de waarnemer, met een glimlach.

De programma’s van Innersteps zijn erop gericht een levenshouding te ontwikkelen, waarin verwondering de leidraad is en moed en vertrouwen een stevig fundament vormen.