In de winter trekt de natuur haar energie naar binnen. Alles verstilt en vertraagt. De aandacht ligt volledig bij de wortels. De natuur laat ons in deze tijd zien hoe belangrijk het is om tijd nemen voor stilte en bezinning. Stilstaan en opnieuw contact maken met de wortels van je bestaan, is een essentieel onderdeel in ieder groeiproces.

Gun jezelf de ruimte om je pas te vertragen, om letterlijk stil te staan en de aandacht naar binnen te brengen. Om in alle rust te voelen wie je bent, wat er in je leeft, wat gezien en gehoord wil worden.

Even niet meer van alles te moeten, maar er gewoon te zijn, op dit moment, kan bijzonder rustgevend en heilzaam zijn. Geen afleiding. Geen telefoon, krant, boek of verplichte praatjes. Stilstaan, kijken, luisteren en ervaren wat er nu is. Niets meer. En ook niets minder. Het zal je verrassen welke nieuwe ruimte zich in je zal openen!

Verstilling en vertraging zijn de kernwoorden van deze week. Het zijn in de natuur helpt om ons (weer) te verbinden met onszelf, de ander en het leven.

We zullen veel in stilte zijn. Het programma bestaat uit dagelijkse loopmeditaties en stiltewandelingen afgewisseld met bewustzijnsoefeningen in de natuur, zittende meditatie's en reflecterende gespreksrondes, al dan niet bij het kampvuur. De vegetarische maaltijden zullen we als oefening in volle aandacht en in stilte nuttigen, waardoor we er diepgaand van kunnen genieten.

Het zijn in de natuur speelt dus een belangrijke rol in deze week. Jouw contact met de natuur zal zich verdiepen. Met iedere stap wordt je ervaring intenser. Je zult de helende en rustgevende werking van de natuur ervaren en ontdekken hoe jij deel uitmaakt van het groter geheel. Dat de natuur niet los van jou staat, maar onderdeel is van jou en andersom.

De warme en inspirerende begeleiding van Nanette wordt door de deelnemers als zeer prettig ervaren. De weken markeren zij unaniem als zeer bijzonder en diepgaand, een transformerend moment in hun leven.

Verblijf

Je verblijft op Quinta da Alfarrobeira, een zinnenstrelend landgoed, waar elke kamer en elk plekje buiten met oog voor kunst en sfeer is gemaakt. In het gedeelte wat aan Innersteps beschikbaar wordt gesteld zou je je zomaar in een Moors paleis kunnen wanen, zo mooi zijn de badkamers, de gewelven, de antieke deuren en de oude betegelde vloeren.
Het landgoed is al jaren een geliefde rust en ontmoetingsplek voor bewuste en kunstzinnige gasten afkomstig uit alle delen van de wereld. Lees meer

Data

volgen binnenkort

Prijzen

Prijs retraite programma inclusief 3 maaltijden per dag: 570 euro
Prijzen voor overnachtingen variëren van 105 euro per week voor een gedeelde kamer en 175 voor een 1 persoonskamer tot 350 euro voor alleen gebruik van een heel gastenhuis. Er zijn verschillende mogelijkheden en verschillende prijzen, omdat alle kamers uniek zijn. Klik hier voor meer info, foto's en bijbehorende prijzen.

Vlucht (niet bij prijs inbegrepen)

Ryanair heeft voordelige vluchten op Faro vanuit Eindhoven, Maastricht, Weeze en Charleroi. Ook Transavia vliegt redelijk voordelig vanuit Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven.

Transfer van/naar vliegveld

Afhankelijk van je aankomsttijd, kun je ervoor kiezen om met de trein te komen of een airport transfer te boeken. Je zou ook een autootje kunnen huren, al dan niet samen met een andere deelnemer. In je reserveringsbevestiging word je hierover uitgebreid geïnformeerd.

Reserveren

Schrijf je hier in om te reserveren en/of nadere informatie aan te vragen

Oeps! We konden je formulier niet vinden.