Verdiepings workshops

Nu je de basistraining hebt gevolgd (Online, in Nederland, in Portugal of als 3 daagse), en je met een heldere structuur flink aan de slag kan, is het zaak om zoveel mogelijk ervaring op doen, te leren van je fouten en van daaruit expertise op te bouwen.

Met deze workshops bieden wij graag een inspirerende oefenruimte om je vaardigheden als natuurcoach verder te verdiepen. Je gaat aan de slag met extra werkvormen, die je specifiek kunt gaan inzetten als bij je cliënten thema’s worden aangeraakt die om extra aandacht vragen.

Een ochtend om verder te leren, nieuwe inspiratie op te doen en weer eens fijn met collega natuurcoaches buiten te zijn.


De familieopstelling

Een hele krachtige oefening, die we al jaren inzetten is De familieopstelling. Het is niet een opstelling zoals we dat in systemisch werk gebruiken, maar een terugblik naar het gezin van herkomst om helder te krijgen waar onze belemmerende patronen vandaan komen. Niet om iets te fixen, maar puur om inzicht te krijgen waarom we doen (en blijven doen) wat ons niet meer dient.

Ook maak je kennis met een rituele handeling, die je zal helpen dit patroon te doorbreken.


Van praten naar voelen

Sommige cliënten komen moeilijk bij hun gevoel. Tijdens een sessie ben je al gauw te veel aan het praten en analyseren, en zul je merken dat je om de hete brei heen aan het draaien bent. Op deze dag gaan we aan de slag met oefeningen, waarbij we kijken hoe je vanuit die mentale stroom door kan breken naar het gevoelsniveau. Ook bekijken we dit thema in relatie tot jouw grondhouding als coach.


Moeilijke keuzes maken

Keuzes maken kan nogal eens lastig zijn. We kunnen dagen, maanden en soms jaren wikken en wegen voordat we echt besluiten voor iets nieuws te kiezen. Kennelijk is het moeilijk om het vertrouwde achter ons te laten en het onbekende tegemoet te treden. Je weet immers wat je nu hebt, maar niet wat je in de toekomst zult krijgen. Een nieuwe stap nemen, vraagt om open te staan voor dat wat je nog niet kent en een stuk onzekerheid toe te laten.

Het vraagt ook om het loslaten van al die malende gedachten en contact te maken met dat deel in jou wat allang weet. De natuur kan ons daar goed mee helpen.


Omgaan met rouw en verlies

Verlies kan heftig zijn en is vaak moeilijk te verkroppen. Of het nu gaat om verlies van werk, gezondheid, of een ingrijpend verlies als het overlijden van een dierbare, omgaan met verlies vraagt veel van je. Onder andere de moed om alle gevoelens van pijn, woede, verdriet en onzekerheid werkelijk toe te laten. Het vraagt ook om aarding, zodat je het vertrouwen voelt dat je al die gevoelens ook werkelijk kan dragen.

Deze ochtend ligt het accent op Ja-zeggen tegen wat er niet meer is, zien wat er wel is en het verstevigen van je draagkracht, zodat je de pijn van het verlies ook werkelijk toe kan laten.


Wanneer en waar

We werken vanuit Café restaurant Brambergen, Noordereinde 54 d, 1243 JJ 's-Graveland (naast bezoekerscentrum gooi- en vechtstreek)

Tijd: 10.30 - 13.30 uur

Voor data, zie AGENDA


Prijs

De prijs per workshop bedraagt:

125 €

* Alle onderwijsactiviteiten van Innersteps zijn vrijgesteld van BTW.
Klik hier als je werkgever of een instantie jouw cursus betaalt.