Vervolg jaartraining

Nu je de basistraining hebt gevolgd (In Nederland, in Portugal of als 3 daagse), en je met een heldere structuur flink aan de slag kan, is het zaak om zoveel mogelijk ervaring op doen, te leren van je fouten en van daaruit expertise op te bouwen.

Met deze vervolgtraining bieden we graag een inspirerende oefenruimte om je vaardigheden als natuurcoach onder deskundige begeleiding verder te verdiepen. Je krijgt extra werkvormen aangereikt, die je specifiek kunt gaan inzetten als bij je cliënten thema’s worden aangeraakt die om extra aandacht vragen. Ook kijken we hoe je steeds meer vanuit rust en vertrouwen kunt coachen.

We behandelen de volgende thema’s:


Dag 1

Dieper gronden

Het kan voorkomen dat het in een gesprek alle kanten op gaat.  Het is moeilijk om de focus vast te houden en je voelt dat er bij je cliënt weinig gronding en aanwezigheid is. De oefeningen op dag 1 zullen je cliënt helpen om meer te aarden in het hier en nu. Ook doen we oefeningen die jou als coach helpen om meer te gronden in je coachrol.


Dag 2

Beter voelen

Sommige cliënten komen moeilijk bij hun gevoel. Tijdens een sessie ben je al gauw te veel aan het praten en analyseren, en zul je merken dat je om de hete brei heen aan het draaien bent. Op deze dag gaan we aan de slag met oefeningen, waarbij we kijken hoe je vanuit die mentale stroom door kan breken naar het gevoelsniveau. Ook bekijken we dit thema in relatie tot jouw grondhouding als coach.


Dag 3

Omgaan met emoties als boosheid, angst, verdriet

We hebben als mens de neiging om heftige emoties als boosheid, pijn en verdriet zoveel mogelijk te vermijden. Als we er maar ver vandaan blijven, dan is het er niet, dan hoeven we het niet te voelen. Maar pijn en verdriet maken deel uit van ons leven. Het zijn emoties die hoe dan ook in ons aanwezig zijn. Staan we onszelf niet toe, deze emoties bewust te omarmen, dan zullen we verkrampen en verstarren. We blokkeren de natuurlijke levensstroom wat een negatief effect heeft op onze gezondheid en ons mentale welbevinden. Hoe kun jij jouw cliënt zo begeleiden dat hij of zij in vertrouwen en vanuit een stevige basis pijn en verdriet liefdevol kan aanschouwen?


Dag 4

In contact met het hart

Wat betekent het om werkelijk in contact te zijn met je hart? Wat betekent het voor je cliënt en wat betekent het voor jou als coach? We onderzoeken het thema met inspirerende werkvormen en kijken ook naar de waarde van gezonde zelfliefde. Hoe kan gezonde zelfliefde jouw grondhouding verstevigen?


Dag 5

Ruimte voor jouw waarheid

Vol staan voor je eigen waarheid is iets wat we niet gemakkelijk vinden. Toch is dat natuurlijk iets waar we de cliënt graag toe uitnodigen. Welke werkvormen kunnen daarbij helpen en wat betekent dit thema in ons werk als coach? Leef jij vol jouw waarheid?


Dag 6

Freestyle oefenen

Deze laatste dag wordt vrij ingevuld aan de hand van de behoefte van de groep.

Net als in de 6 daagse basistraining in Baarn zijn de lesdagen verdeeld over een 3/4 jaar en komen jullie tussendoor met je intervisiegroepje samen om te sparren en te verder te oefenen. Ook het werken met (oefen)cliënten wordt gestimuleerd om jouw ervaring als coach meer en meer te vergroten.


Data & lokatie

Alle bijeenkomsten hebben plaats op buitenplaats De Hoorneboeg, aan de rand van de Hilversumse hei. We starten telkens om 10.30 uur en eindigen om 17.00 uur. We verzamelen in De Kas. Lunch wordt verzorgd.

 

Deze training wordt gegeven op de volgende data:

23 apr, 28 mei, 25 juni, 3 sept, 8 okt, 12 nov 2020
Trainer: Nanette Kant


Prijs

De kosten voor deze training bedragen

1899 euro

Let op: Op 15 januari wordt de prijs verhoogd naar 2099 €

*De mogelijkheid tot gespreid betalen tref je op de verkooppagina