Welke training moet ik kiezen?

In basistraining Natuurcoaching leer je de basis van onze specifieke methodiek kennen. Die basistraining kent 4 varianten. Alle varianten hebben exact hetzelfde programma, ze verschillen alleen in duur. Om je te helpen kiezen welke variant het beste bij jou past, leggen we hieronder nog iets meer uit.


Variant 1:

Basistraining Hoorneboeg

De training op de Hoorneboeg in Hilversum duurt een half jaar. Je gaat in die periode aan de slag met oefencliënten en tussendoor oefen je ook nog eens met je intervisiegroepje. Dat alles biedt je de mogelijkheid om het geleerde direct te integreren. En alles wat je in de praktijk tegenkomt, kun je in de volgende les weer inbrengen.

Aan het eind van de training heb je al mooi wat vlieguren gemaakt, ben je over de eerste drempels van je onzekerheid heen en kun je vanuit deze flow direct doorpakken met het (verder) vormgeven van je coachpraktijk.

Kies deze training als je

 • Coaching nog vrij nieuw voor je is
 • Je echt de tijd wil nemen om het geleerde te integreren
 • Je behoefte hebt aan de ondersteuning van een intervisiegroepje

Variant 2:

Intensive Groesbeek

De intensive in Groesbeek biedt je de mogelijkheid om in een korte periode de hele methodiek van Innersteps tot je te nemen. Je doorloopt alle sessie zowel in de rol van coach als van coachee. Dat maakt de training intens. Naast dat je van alles leert over het vak natuurcoaching, doorloop je ook je eigen proces. Daar zullen prachtige inzichten uitkomen, maar het vraagt ook het eea van je. Bovendien zit je deze dagen in een groep, wat ook weer de nodige prikkels geeft. Tegelijkertijd zien we dat dit juist weer hele mooie dierbare ontmoetingen brengt en dat de meeste groepen nog lang na de training met elkaar in verbinding blijven.

Bedenk dat de integratie en het maken van vlieguren na deze training meer uit jezelf moeten komen. Je kunt je natuurlijk wel inschrijven voor de verdieping serie om geïnspireerd te blijven en het geleerde levend te houden.

Kies deze training als je

 • Graag alles in 1 keer wilt leren
 • Reistijd een issue is
 • Je energiehuishouding prima is
 • Je ok bent om het verdere oefenen en doorleren uit jezelf te halen

Variant 3:

3 Daagse voor ervaren coaches

Tijdens deze 3 Daagse in Hilversum doorlopen we precies hetzelfde programma als bovenstaande trainingen, maar gaan we er in een versneld tempo doorheen. Omdat we met senior coaches werken, die ruime ervaring hebben met coachtechnieken als open vragen stellen, nooit adviseren of meedenken, geen oplossingen aandragen en weten wanneer te vertragen, gaat het hier alleen om de vraag: hoe vertaal je dit naar de natuur en welke werkvormen kan ik hiervoor gebruiken?

We oefenen samen op een ervaren niveau en hoeven weinig aandacht meer te besteden aan de algemene coachtechnieken.

Let op: er is een verschil tussen ervaring hebben in coaching, of ervaring in hulpverlening, het geven van therapie of natuurgeneeskundige consulten. Therapeuten, hulpverleners en natuurgeneeskundigen passen veelal beter bij de andere basistrainingen, omdat in de praktijk blijkt dat erop het coachvlak nog één en ander te leren valt.

Kies deze training als je

 • Een senior coach bent
 • Het vertragen en open vragen stellen een makkie voor je is
 • Je vooral interesse hebt in de vertaling naar de natuur

Kies deze training NIET als je

 • Vooral de prijs voordeliger vindt
 • Meer gewend bent te duiden en te adviseren dan te vragen
 • Je de tijd wil nemen om je in onze methodiek te verdiepen

Je doet jezelf enorm te kort als je versneld de methodiek tot je neemt, terwijl je daar eigenlijk niet op die manier aan toe bent!

Twijfel je? Ben dan Nanette op 0615418554 om te overleggen wat het beste past.

Variant 4:

Online training Natuurcoaching

Ook het online programma heeft exact dezelfde inhoud als de andere basistrainingen. Hij is Engelstalig van opzet, maar van al het lesmateriaal kun je ook een Nederlandse versie downloaden.

Je kunt deze training geheel in je eigen tempo doorlopen, alleen of met 1 of 2 medestudenten. Ondanks dat de training online wordt aangeboden zul je het meest van de tijd buiten zijn om te oefenen en het geleerde in de praktijk te brengen. Dus ook deze training is heel ervaringsgericht.

Voor deze training gelden geen instapvoorwaarden.

Kies deze training als je:

 • Ver weg of in het buitenland woont
 • Een Engelstalige cursus zoekt
 • Je net niet voldoet aan de instapvoorwaarden van de live trainingen
 • Je moeilijk vrij kunt nemen van je werk
 • Een goedkopere optie zoekt