Basistraining natuurcoaching

De basistraining natuurcoaching van Innersteps biedt je een krachtig stappenplan waarmee je een heel coachtraject in de natuur kunt vormgeven. We werken ervaringsgericht en oefenen telkens in de rol van coach en cliënt. De unieke en inspirerende werkvormen brengen je cliënt in zeer korte tijd naar de kern van het vraagstuk. Op een manier die moeiteloos en organisch gaat.

Mindfulness is de basis van waaruit we werken. Mindfulness is gebaseerd op eeuwenoude principes uit het Boeddhisme, en houdt kort gezegd het volgende in: je aandacht bewust richten, in het hier en nu, zonder enig oordeel. Dat betekent onder andere, dat je de realiteit, hoe moeilijk ook, heel bewust aanvaardt zoals die is. Ongeacht of die realiteit wenselijk is of niet.

Je oefent om als coach vanuit deze niet-oordelende houding te werken en je leert de coachee vanuit eenzelfde houding te kijken naar naar zijn/haar coachvraag. We gaan ervan uit dat verandering alleen mogelijk is door je gedachten en handelingen aandachtig waar te nemen, en al je gevoelens liefdevol te omarmen, zonder enig oordeel. Wat onbewust is wordt op die manier bewust en dat brengt automatisch vastgeroeste patronen in beweging


Wat leer je en wat krijg je mee?

Hoe zit het leerprogramma er precies uit? Tijdens de training doorlopen we de complete route van een coachtraject via 5 belangrijke fases: doel bepalen, verkennen, verdiepen, verbreden, voltooien. Bij iedere fase leer je de natuur op diverse manieren in te zetten met krachtige werkvormen. Je gaat ervaren hoe het is om vanuit een natuurlijke flow anderen te begeleiden.

Wat je tijdens de training meekrijgt zijn gedegen tools en tips, een hand-out met een duidelijk stappenplan om een compleet coachtraject te kunnen begeleiden, helder omschreven ondersteunende informatie en begeleiding van zeer ervaren trainers.

Daarnaast zal je merken dat je meer rust, flow en stralendheid zal gaan ervaren in je persoonlijke leven. Je zal de wereld fundamenteel met andere ogen bekijken.

Aan het eind van de training krijg je een certificaat en kun je je eigen natuurcoachpraktijk beginnen.

Je kunt na deze training jezelf blijven scholen en deelnemen aan diverse verdiepende opfrisdagen.


Bonusmateriaal

Als student van deze training krijg je gratis toegang tot De Engelstalige online training Nature Based Coaching. Dat betekent dat jouw training wordt ondersteund met uniek filmmateriaal, waarin je Nanette aan het werk ziet, video tutorials en een uitgebreid online stappenplan, waar je je leven lang toegang toe hebt. Je ontvangt ook steeds alle updates én je kan in de toekomst onbeperkt vragen insturen over zaken waar je in de toekomst tegenaan loopt in je praktijk. Bij de training zitten Nederlandse vertalingen.

Heb je behoefte aan ondersteuning bij het opzetten van je eigen praktijk, of wil je een groeispurt maken met je bestaande praktijk, dan kun je de online audiotraining Natuurlijk Ondernemen erbij bestellen tegen een gereduceerd tarief (200 € ipv 350 €). Na inschrijving voor de basistraining ontvang je hiervoor een mail met een kortingscode t.w.v. 150 €.

Deze training die bestaat uit 17 waardevolle lessen. Hierin deelt Nanette haar kennis over succesvol ondernemen via podcasts, zodat je niet vastgekluisterd hoeft te zitten aan je beeldscherm. Je krijgt daarnaast schriftelijke uitleg, een helder stappenplan en inspirerende opdrachten in de natuur, waarmee je een mooie organische (door)start kan maken van jouw bedrijf.


Voorwaarden deelname

  • HBO opleidingsniveau
  • Ervaring in het begeleiden van mensen of afgeronde coachopleiding
  • Minstens drie jaar bezig met persoonlijke ontwikkeling
  • Stabiel en geaard in je zijn

Wat bedoelen we met persoonlijke ontwikkeling en stabiel en geaard zijn? Dat je de tijd en de ruimte hebt genomen om onder begeleiding (individueel of tijdens cursussen en retraites) te kijken naar je eigen dieper liggende patronen, je angsten en schaduwkanten en in staat bent verantwoording te nemen voor je eigen emoties en je handelen. Want dit is precies waar we onze cliënten in gaan begeleiden.

We vragen niet dat je al je issues hebt opgelost, dat hebben wij zelf ook niet, maar wel dat er bewustzijn is op de thema's die in je leven spelen. En dat je basis stevig genoeg is om een veilig anker te zijn voor je cliënt. Bel ons gerust als je twijfelt of je hier aan voldoet.

Ben je ervaren coach en heb je al meer dan 5 jaar een eigen praktijk, dan is de 3 daagse cursus voor ervaren coaches wellicht iets voor jou!


Studiebelasting

De training bestaat uit 6 lesdagen en 5 intervisie middagen.  De data en plek van de intervisiedagen bepaal je samen met jouw regiogroepje. Buiten de les- en intervisiebijeenkomsten, ben je de meeste tijd kwijt aan het coachen van oefenencliënten. Minimaal 5x een sessie van 1,5 uur tijdens de cursusperiode, maar bij voorkeur 10 sessies of meer. Daarnaast ben je een uur per bijeenkomst kwijt aan het doorlezen van het lesmateriaal en evalueren van hetgeen je geleerd hebt. Het lezen van de boeken op de literatuurlijst is optioneel.


Tijden & lokatie

De bijeenkomsten hebben plaats op een prachtige locatie: De Hoorneboeg, gelegen aan de Hilversumse hei. We starten telkens om 10.00 uur en eindigen om 16.30 uur. We ontmoeten elkaar in De Kas. Bordjes op het landgoed wijzen je de weg.


Lesdata

 

Zie AGENDA

 

Kosten

De kosten van deze training bedragen:

2299 €

* Inclusief lunches.
* Alle onderwijsactiviteiten van Innersteps zijn vrijgesteld van BTW.
* De mogelijkheid voor gespreid betalen tref je op de aankooppagina.
* Klik hier als je werkgever of een instantie jouw cursus betaalt.


Mocht je nog vragen hebben, of twijfels die je wilt delen, voel je welkom om Nanette te bellen. Zij wil gerust samen met je kijken of het past om nu in te stappen. Schroom niet, ze spreekt je graag! Haar tel nr is 0615418554


Overigens. We geven de training ook als 5-daagse intensive in Groesbeek.