Hoe het allemaal begon

Nanette Kant startte in het begin van 2001 in Portugal haar praktijk als wandelcoach, een begrip dat in die tijd nog vrij onbekend was. Gedurende de jaren die daarop volgden, ontwikkelde zij een krachtig concept, waarmee ze vele cliënten succesvol begeleidde. Ook leidde ze zowel in Nederland als in Portugal honderden cursisten op tot wandel- en natuurcoach. Ze wordt beschouwd als één van de belangrijkste experts op het gebied van wandel- en natuurcoaching.

Inmiddels is de kleine praktijk uitgegroeid tot een School met meerdere trainers die hun liefde voor natuur en spiritualiteit delen. Daarin heeft Innersteps zich al die jaren duidelijk weten te onderscheiden: de spirituele verbinding met de natuur, die het aanbod van Innersteps zoveel diepgang geeft.


Wij houden van natuur en wij houden van stilte

Nanette: “Ik heb de trainers (en ook onze office manager) gekozen omdat zij niet alleen het gedachtegoed van Innersteps met heel hun hart onderschrijven, maar omdat ik zie dat ze het leven. Het zijn vrouwen die houden van natuur en houden van stilte. Ze ademen voelend. Ze zijn zintuiglijk ingesteld. Ze hebben een scherp oog en bieden ruimte voor wat zich wil laten zien en ontvouwen. Ook hebben ze de nodige uitdagingen in het leven moeten aangaan, wat een doorleefde wijsheid geeft aan hun trainerschap. Daarnaast zijn het gewoon ontzettend leuke vrouwen. Ik beschouw het als een hele waardevolle toevoeging aan de school dat zij met hun geheel eigen, natuurlijke en authentieke wijze de methodiek van Innersteps uitdragen.”

Zowel onze trainers als onze officemanager zijn door Innersteps opgeleid tot natuurcoach.


Nanette Kant

Oprichtster Innersteps. Coach. Trainer. Schrijver. Inspirator. Mateloos geboeid door de mens en wat hem drijft. Verdiept zich al jaren in velerlei Boeddhistische stromingen. Was onder andere leerling van zen meester Thich Nhat Hanh en spiritueel leraar Hans Knibbe en volgde de Diamond Approach van A.H. Almaas. De laatste jaren wijdt zij zich met diepe liefde aan het verkennen van de non-dualistische aard van het leven.

Nanette ontwikkelt alle programma's van Innersteps en geeft verdiepende masterclasses.

Op de contactpagina lees je hoe je contact met Nanette kunt opnemen.


Myrtle Vos

Een leven lang leren is haar credo. "Ik word echt blij van persoonlijke ontwikkeling. Waar ik jarenlang dacht dat alles uit het leven halen vooral betekende overal bij willen zijn en naartoe moeten, heb ik inmiddels geleerd dat het gaat om alles uit mijn leven te halen. En dat gaat vooral over leren, levenslessen en ontwikkelen. Elk jaar volg ik trainingen, cursussen, workshops, masterclasses en doe ik aan zelfstudie om te groeien en te ontwikkelen. Niet alleen om mijn (vak-)kennis te vergroten maar ook omdat ik er ongelooflijk veel van hou en het super inspirerend vind. Daarnaast hou en leer ik veel van het leven zelf."

Myrtle is trainer voor de basistraining en beschikbaar als coach voor individuele sessies.

Heb je een vraag aan Myrtle? Je kunt contact met haar opnemen via dit formulier.


Iva Gration

De natuur is haar passie en voedt haar met een levenslust. ‘Ik put zoveel vreugde en kracht uit het idee dat de natuur een ongedwongen manier heeft om alle antwoorden te geven. Het werkt als een spiegel. In de natuur hervind ik mijzelf steeds weer en laad ik op’.

Na diverse jaren als yogadocente les te hebben gegeven en te hebben gewerkt voor verschillende natuurorganisaties zoals Natuurmonumenten en The National Trust werd haar roeping nog duidelijker; mensen in contact brengen met de natuur en een natuurlijke levensstijl door haar kennis en passie voor natuur, voeding en yoga te combineren.

Iva is trainer voor de basistraining en beschikbaar voor individuele coaching.

Heb je een vraag aan Iva? Je kunt contact met haar opnemen via dit formulier.


Marenthe de Bruijne

"Sinds 2004 werk ik voor mijzelf als trainer en coach. Ik zet mensen letterlijk en figuurlijk in beweging. Creativiteit en de natuur vormen de rode draad in mijn werk en mijn leven. De natuur is voor mij een permanente inspiratiebron: het is de ideale plek om tot rust te komen, uit mijn hoofd te gaan, te verzachten, te voelen en te verdiepen. In contact te komen ook met mijn creatief potentieel. Mogelijkheden en kansen te zien. Vanuit rust en eenvoud. Ik kom er in contact met iets wat ik 'zachte kracht' noem. Ver weg van snelle acties en handelen op wilskracht zoals ik dat als kind leerde. Ik heb er bijzonder veel plezier in deze wijsheid met jou te delen!"

Marenthe is auteur van 'Lenig denken – technieken voor creatieve denkkracht'. Zij volgde onder meer de opleiding voor Stembevrijding en is gecertificeerd Women’s Soul Coach. Op dit moment rondt zij de Biodanza-opleiding af en volgt zij bij Dirkje Veldman de DAO van de Vrouw.

Marenthe is trainer voor de Intensive in Groesbeek en beschikbaar voor individuele coaching.

Als je een vraag hebt aan Marenthe kun je contact met haar opnemen via dit formulier.


Miranda van der Vegt

Als (schrijf)coach en trainer werkt Miranda het liefst buiten. "Ik hou van het leven, avontuur, lachen en buiten zijn. Lekker hardlopen door het bos of wroeten in de aarde in de moestuin." Naast verschillende opleidingen op het gebied van coaching, training, systemisch werk, mindfulness & compassie en (creatief en intuïtief) schrijven, volgde zij net als de andere trainers de basistraining Natuurcoaching bij Innersteps.

Met liefdevolle aandacht geeft ze ruimte aan dat wat er toe doet. Altijd aards en down-to-earth, met een lijntje naar de natuur en het universum.

Miranda heeft veel ervaring in werken met rouw & verlies. In 2016 schreef ze 'Twinkelboekje', een kinderboek over zelfdoding, of: ‘buiten-jezelf-doding’, zoals ze het noemt.

Miranda is trainer voor de basistraining, de 3-daagse voor ervaren coaches en beschikbaar als coach voor individuele sessies.

Als je een vraag hebt aan Miranda kun je via dit formulier contact met haar opnemen.


Ditty Meskers

Onze officemanager was eerder docent/opleider sport– en wellnessmassage, sportinstructeur, masseur, examinator sportmassage, adem– en ontspanningstherapeut en bestuurssecretaris. Momenteel is ze actief als ademcoach en wandel- en natuurcoach.

Ditty heeft bij ons zowel de basistraining als de verdiepingsweek in Portugal gevolgd en is met haar veelzijdige achtergrond een zeer welkome hulp achter de schermen. Ze beantwoordt 3x per week alle e-mails en zorgt ervoor dat alle overige praktische zaken soepel verlopen.

Ze is ook beschikbaar voor individuele coaching.

Op de contactpagina lees je hoe je contact met Ditty kunt opnemen.