Hoe het allemaal begon

Nanette Kant startte in het begin van 2001 in Portugal haar praktijk als wandelcoach, een begrip dat in die tijd nog vrij onbekend was. Gedurende de jaren die daarop volgden, ontwikkelde zij een krachtig concept, waarmee ze vele cliënten succesvol begeleidde. Ook leidde ze zowel in Nederland als in Portugal honderden cursisten op tot wandel- en natuurcoach. Ze wordt beschouwd als één van de belangrijkste experts op het gebied van wandel- en natuurcoaching.

Inmiddels is de kleine praktijk uitgegroeid tot een School met meerdere trainers die hun liefde voor natuur en spiritualiteit delen. Daarin heeft Innersteps zich al die jaren duidelijk weten te onderscheiden: de spirituele verbinding met de natuur, die het aanbod van Innersteps zoveel diepgang geeft.


Wij houden van natuur en wij houden van stilte

Nanette: “Ik heb de trainers (en ook onze office manager) gekozen omdat zij niet alleen het gedachtegoed van Innersteps met heel hun hart onderschrijven, maar omdat ik zie dat ze het leven. Het zijn vrouwen die houden van natuur en houden van stilte. Ze ademen voelend. Ze zijn zintuiglijk ingesteld. Ze hebben een scherp oog en bieden ruimte voor wat zich wil laten zien en ontvouwen. Ook hebben ze de nodige uitdagingen in het leven moeten aangaan, wat een doorleefde wijsheid geeft aan hun trainerschap. Daarnaast zijn het gewoon ontzettend leuke vrouwen. Ik beschouw het als een hele waardevolle toevoeging aan de school dat zij met hun geheel eigen, natuurlijke en authentieke wijze de methodiek van Innersteps uitdragen.”

Zowel onze trainers als onze officemanager zijn door Innersteps opgeleid tot natuurcoach.


Nanette Kant

Oprichtster Innersteps. Coach. Trainer. Schrijver. Inspirator. Mateloos geboeid door de mens en wat hem drijft. Verdiept zich al jaren in velerlei Boeddhistische stromingen. Was onder andere leerling van zen meester Thich Nhat Hanh en spiritueel leraar Hans Knibbe en volgde de Diamond Approach van A.H. Almaas. De laatste jaren wijdt zij zich met diepe liefde aan het verkennen van de non-dualistische aard van het leven.

Nanette ontwikkelt alle programma's van Innersteps en geeft verdiepende masterclasses.

Op de contactpagina lees je hoe je contact met Nanette kunt opnemen.


Myrtle Vos

Een leven lang leren is haar credo. "Ik word echt blij van persoonlijke ontwikkeling. Waar ik jarenlang dacht dat alles uit het leven halen vooral betekende overal bij willen zijn en naartoe moeten, heb ik inmiddels geleerd dat het gaat om alles uit mijn leven te halen. En dat gaat vooral over leren, levenslessen en ontwikkelen. Elk jaar volg ik trainingen, cursussen, workshops, masterclasses en doe ik aan zelfstudie om te groeien en te ontwikkelen. Niet alleen om mijn (vak-)kennis te vergroten maar ook omdat ik er ongelooflijk veel van hou en het super inspirerend vind. Daarnaast hou en leer ik veel van het leven zelf."

Heb je een vraag aan Myrtle? Je kunt contact met haar opnemen via dit formulier.


Marenthe de Bruijne

"Sinds 2004 werk ik voor mijzelf als trainer en coach. Ik zet mensen letterlijk en figuurlijk in beweging. Creativiteit en de natuur vormen de rode draad in mijn werk en mijn leven. De natuur is voor mij een permanente inspiratiebron: het is de ideale plek om tot rust te komen, uit mijn hoofd te gaan, te verzachten, te voelen en te verdiepen. In contact te komen ook met mijn creatief potentieel. Mogelijkheden en kansen te zien. Vanuit rust en eenvoud. Ik kom er in contact met iets wat ik 'zachte kracht' noem. Ver weg van snelle acties en handelen op wilskracht zoals ik dat als kind leerde. Ik heb er bijzonder veel plezier in deze wijsheid met jou te delen!"

Als je een vraag hebt aan Marenthe kun je contact met haar opnemen via dit formulier.


Miranda van der Vegt

Als (schrijf)coach en trainer werkt Miranda het liefst buiten. "Ik hou van het leven, avontuur, lachen en buiten zijn. Lekker hardlopen door het bos of wroeten in de aarde in de moestuin." Naast verschillende opleidingen op het gebied van coaching, training, systemisch werk, mindfulness & compassie en (creatief en intuïtief) schrijven, volgde zij net als de andere trainers de basistraining Natuurcoaching bij Innersteps.

Met liefdevolle aandacht geeft ze ruimte aan dat wat er toe doet. Altijd aards en down-to-earth, met een lijntje naar de natuur en het universum.

Als je een vraag hebt aan Miranda kun je via dit formulier contact met haar opnemen.


Marieke Veldhuizen

Jarenlang werkte ze als behandelaar in de specialistische jeugd-ggz en mocht ze als trainer zorgprofessionals klaarstomen voor het vak. Tot ze voelde dat ze een andere energiestroom mocht volgen. Een stroom waarin de natuur een belangrijke plek inneemt.

"In de natuur kom ik tot rust, ontvang ik inspiratie en nieuwe inzichten. In de natuur ga ik uit mijn hoofd en kom ik in mijn lijf. Komen er boodschappen die onbewuste delen in me wakker maken. In de natuur vertraag ik en kan ik mijzelf ontmoeten. Ik voel mij dankbaar, dat ik nu mijn cliënten mee die natuur mag innemen. Dat ik ze de symboliek en de spiegels uit de natuur mag laten voelen en laten ervaren hoe magisch dat is."

Marieke is trainer voor de basistraining en beschikbaar voor individuele coaching.

Heb je een vraag aan Marieke? Je kunt contact met haar opnemen via dit formulier.


Marije Geenevasen

Marije is gecertificeerd Gids Shinrin-Yoku, Natuurcoach en docent kinderyoga. Ze begeleidt diverse bosbaden en retraites in Nederland, België en Frankrijk.bIn de natuur nodigt zij mensen uit om het bos op fysiek, geestelijk en zielsniveau te ervaren. Zij laat zich hierbij ondermeer inspireren door gebruiken en jaarfeesten uit de antroposofie, de rituelen van oude natuurvolken en de 5-ritme leer van Gabriëlle Roth, stromingen die sinds jaren een grote inspiratiebron voor haar zijn.

‘Op het gebied van yoga en meditatie heb ik heel wat gedaan, maar ik vond het uiteindelijk in de natuur, in de eenvoudige ritmes van dag en nacht, beweging en rust en de afwisseling van de seizoenen. Die ritmes zijn er altijd, net als de stilte. Je hoeft er alleen maar in te stappen.’

Als je een vraag hebt aan Marije kun je via dit formulier contact met haar opnemen.


Ditty Meskers

Onze officemanager was eerder docent / opleider sport– en wellnessmassage, sportinstructeur, examinator sportmassage, adem– en ontspanningstherapeut en bestuurssecretaris. Momenteel is ze actief als natuurcoach en verzorgt ze creatieve workshops en natuurretraites.

Ditty heeft bij ons zowel de basistraining als de verdiepingsweek in Portugal gevolgd en is met haar veelzijdige achtergrond een zeer welkome hulp achter de schermen. Ze beantwoordt 3x per week alle e-mails en zorgt ervoor dat alle overige praktische zaken soepel verlopen.

Ze is ook beschikbaar voor individuele coaching.

Op de contactpagina lees je hoe je contact met Ditty kunt opnemen.