Hoe het allemaal begon

Nanette Kant startte in het begin van 2001 in Portugal haar praktijk als wandelcoach, een begrip wat in die tijd nog vrij onbekend was. Gedurende de jaren die daarop volgden, ontwikkelde zij een krachtig concept, waarmee ze vele cliënten succesvol begeleidde. Ook leidde ze zowel in Nederland als in Portugal honderden cursisten op tot wandel- en natuurcoach. Ze wordt beschouwd als één van de belangrijkste experts op het gebied van wandel- en natuurcoaching.

Inmiddels is de kleine praktijk uitgegroeid tot een School met vier verschillende trainers, die hun liefde voor natuur en spiritualiteit delen. Want daarin heeft Innersteps zich al die jaren duidelijk in weten te onderscheiden: de spirituele verbinding met de natuur, die het aanbod van Innersteps zoveel diepgang biedt.


Wij houden van natuur en wij houden van stilte

Nanette: “Ik heb de verschillende trainers gekozen omdat zij niet alleen het gedachtegoed van Innersteps met heel hun hart onderschrijven, maar omdat ik zie dat ze het leven. Het zijn vrouwen die houden van natuur en houden van stilte. Ze ademen voelend. Ze zijn zintuiglijk ingesteld. Ze hebben een scherp oog en bieden ruimte voor wat zich wil laten zien en ontvouwen. Ook hebben ze allemaal de nodige uitdagingen in het leven moeten aangaan, wat een doorleefde wijsheid geeft aan hun trainerschap. Daarnaast zijn het gewoon ontzettend leuke vrouwen. Ik beschouw het als een hele waardevolle toevoeging aan de school dat zij met hun geheel eigen, natuurlijke en authentieke wijze de methodiek van Innersteps zullen uitdragen.”


Nanette Kant

Oprichtster Innersteps. Coach. Trainer. Schrijver. Inspirator. Mateloos geboeid door de mens en wat hem drijft. Verdiept zich al jaren in velerlei Boeddhistische stromingen. Was onder andere leerling van zen meester Thich Nhat Hanh en spirtueel leraar Hans Knibbe. Is nu verbonden aan de Ridhwan school van Almaas.

Nanette is trainer bij de 3 daagse voor ervaren coaches en de verdiepingsweek in Portugal.


Myrtle Vos

Een leven lang leren is haar credo. ‘Ik word echt blij van persoonlijke ontwikkeling. Waar ik jarenlang dacht dat alles uit het leven haalde vooral betekende overal bij willen zijn en naartoe moeten, heb ik inmiddels geleerd dat het gaat om alles uit mijn leven te halen. En dat gaat vooral over leren, levenslessen en ontwikkelen. Elk jaar volg ik trainingen, cursussen, workshops, masterclasses en doe ik aan zelfstudie om te groeien en te ontwikkelen. Niet alleen om mijn (vak-)kennis te vergroten maar ook omdat ik er ongelooflijk veel van hou en het super inspirerend vind. Daarnaast hou en leer ik veel van het leven zelf.

Bezoek haar site De Verademing voor nadere kennismaking en contact.

Myrtle is trainer voor de Basistraining in Baarn en beschikbaar als coach voor individuele sessies


Iva Gration

De natuur is haar passie en voed haar met een levenslust. ‘Ik put zoveel vreugde en kracht uit het idee dat de natuur een ongedwongen manier heeft om alle antwoorden te geven. Het werkt als een spiegel. In de natuur hervind ik mijzelf steeds weer en laad ik op’.

Na diverse jaren als yogadocente les te hebben gegeven en te hebben gewerkt voor verschillende natuurorganisaties zoals Natuurmonumenten en The National Trust werd haar roeping nog duidelijker; mensen in contact brengen met de natuur en een natuurlijke levensstijl door haar kennis en passie voor natuur, voeding en yoga te combineren.

Bezoek haar inspirerende site Daily Nature om nader kennis te maken.

Iva is trainer voor de basiscursus in Baarn en beschikbaar voor individuele coaching


Annette Beerens

Heeft ruim 25 jaar ervaring in het begeleiden van mensen met de natuur als inspiratiebron. Nanette: 'Annette is een zeer dierbare collega, met wie ik al twintig jaar zij aan zij oploop. Ze is Nederlands grootste expert op het gebied van tuintherapie en heeft een schat aan levens en werkervaring. Onze werkwijze is praktisch hetzelfde, alleen de omgeving verschilde tot nu toe. Ik ben superblij met haar bijdrage binnen de school.'

Annette is vorig jaar hersteld van een ernstig ziektebed. Haar praktijk heeft ze destijds helemaal stop moeten zetten. Nu is ze weer helemaal beter, een diepe levenservaring rijker en meer dan ooit gezakt in ZIJN. Coachen vanuit vertrouwen is wat zij je als geen ander kan leren.

Annette verzorgt de vervolgtraining in Baarn en je kunt ook bij haar terecht voor individuele sessies. Die doet ze in de omgeving van Nijmegen.

Je kunt haar contacten via annette.j.beerens@gmail.com