Online training natuurcoaching

Heb je in interesse in het werk van Innersteps, maar kun je niet naar de live trainingen komen omdat:

 • Je het geld niet hebt
 • Je net niet voldoet aan de voorwaarden
 • Je ver weg woont

Dan is de online training Natuurcoaching wellicht iets voor jou. Hij is in principe Engelstalig van opzet, maar van al het geschreven materiaal en de uitgewerkte oefeningen kun je een Nederlandse vertaling downloaden.

Nou denk je natuurlijk als natuurliefhebber: maar ik wil helemaal niet online, ik wil naar buiten!

Dat begrijpen we helemaal en daarom is de hele training erop gericht om jou buiten aan het werk te zetten. Leren doe je door te doen. Veel buiten oefenen, en daar nodigen we jou toe uit.

Binnen bekijk je de filmpjes en daarna ga jij buiten aan de slag. Met oefen cliënten, of een mede studie genootje.

Het programma is identiek aan wat we in de live trainingen behandelen. Via inspirerende video’s brengt Nanette haar kennis over. Ook zie je haar uitgebreid aan het werk met een cliënt. Op deze wijze maak je stap voor stap kennis met onze unieke natuurgerichte werkvormen. En als je zelf naar buiten gaat, ervaar je hoe je in slechts een paar sessies diepgaande resultaten kunt bereiken. Alle vragen die je hebt, kun je via de mail aan Nanette stellen. De antwoorden krijg je op audio.

Het audio en video materiaal is alleen in het Engels te beluisteren, maar van al het geschreven materiaal (uitleg en handleidingen) is op iedere pagina een Nederlandse vertaling als download beschikbaar.


Wat krijg je mee

 • Ervaringsgericht leren; Je gaat veel naar buiten.
 • Unieke werkvormen
 • Praktische tools & tips
 • Een heldere handleiding om een compleet coachtraject vorm te geven
 • Inspirerende video opnames waarin je Nanette aan het werk ziet
 • Video tutorials
 • Heldere worksheets om te downloaden
 • Q&A Podcasts
 • Nanette is je supervisor. Je kunt haar altijd vragen stellen.

Na het volgen van deze cursus heb je voldoende kennis in huis om anderen in en met de natuur te coachen naar helderheid en inzicht.


Praktisch

De cursus vraagt minimaal 12 weken studie, maar de meeste studenten zullen er langer over doen om de training af te ronden. Een half jaar is gebruikelijk.

Je wordt gevraagd om oefencliënten te vinden (geen bekenden, maar bijv. vrienden van vrienden) en het is slim om een collega of vriend te vinden die deze cursus ook wil volgen, zodat je samen kunt studeren.  Zo haal je het meeste uit deze training en weet je zeker dat je de cursus zal gaan voltooien. Uiteraard kun je de cursus ook gewoon in je eentje volgen.


Voor wie

Deze training is in de eerste plaats bedoeld voor mensen die werken met mensen zoals coaches, counselors en therapeuten. Maar ook als je nieuw bent in coaching, biedt de cursus voldoende tools om als coach aan de slag te kunnen gaan. Je zult dan wel wat meer tijd nodig hebben om met oefencliënten aan de slag te gaan. Alleen door veel vlieguren te maken, zal je een ervaren coach worden. Wij zijn er om je hierin blijvend te begeleiden.


Ervaringen studenten

De online cursus Natuurcoaching heeft me heel veel gebracht op meerdere vlakken. Allereerst heeft het bijgedragen aan mijn persoonlijke ontwikkeling, doordat ik zelf ook tot inzichten ben gekomen tijdens het doen van de oefeningen. Inzichten die niet ontstaan zijn door iets te beredeneren, maar door echt te voelen wat er nu speelt. Ten tweede heeft het bijgedragen aan mijn ontwikkeling als coach, doordat ik heb geleerd op een hele natuurlijke manier te coachen. Het meest belangrijke: deze manier van coachen heeft bijgedragen aan diep verankerde inzichten en veranderingen bij cliënten op een hele natuurlijke manier.

 
Veel trainingen over coaching gaan uit van de theorie, waarna je de theorie gaat leren toepassen. Dit doe je vanuit het denken. Dat is nu juist waar veel mensen/cliënten tegenwoordig vastlopen: ze denken al genoeg of zelfs te veel. Als coach deed ik dat soms ook. Bij Natuurcoaching heb ik geleerd om in de basis juist niet vanuit het denken te starten en al helemaal niet vanuit het denken dat alleen maar is gericht op hoe je het in de toekomst anders zou willen. Tijdens de training heb ik geleerd te werken vanuit wat er in het hier en nu is, vanuit het contact met je lijf en met je gevoel. Het was voor mij een heel leerzaam traject, waarin ik merkte dat ik steeds meer plezier kreeg in het coachen. Het overdenken kwam bij mij vanzelf tot stilstand. Ik heb zelf ook de oefeningen gedaan en ontdekte dat ik veel sneller en beter bij de kern kom. Je voelt waar het werkelijk om gaat, ook al “vertelt” je hoofd iets anders. Juist dat voelen werkt zoveel krachtiger dan wanneer je iets beredeneert. Dat zie ik bij mijn cliënten ook.
 
Ik heb de online training gevolgd, doordat ik vanwege gezondheidsredenen in het afgelopen jaar niet kon reizen. Wat een duidelijke opzet en behapbaar. Met behapbaar bedoel ik: voldoende diepgang op inhoud, vorm en aandachtspunten en toch ook geen overkill aan informatie. Het was voor mij voor het eerst dat ik een coach-training online heb gevolgd. Ik moet eerlijk zeggen dat de kwaliteit hier soms zelfs hoger ligt dan trainingen die ik fysiek bij andere organisaties heb gevolgd. Het voordeel was ook dat ik dit in mijn eigen tempo tot me kon nemen. De uitleg over de essentie van elke les, de verschillende oefeningen, aandachtspunten en de video’s vormen een compleet geheel. De video’s hebben me geholpen om een goed beeld te krijgen waar het in een sessie om gaat en zijn van professionele kwaliteit.
 

De grootste verandering in mijn manier van coachen is hoe ik tegenwoordig toewerk naar een verandering. In het verleden was mijn coaching vaak actie-gericht waar elke sessie gericht was op “wat wil ik veranderen en hoe kan ik dit bereiken”. Cliënten waren toen ook tevreden, toch heb ik het idee dat ik op een minder diepe laag gewerkt heb en dat veranderingen en inzichten minder goed verankerd waren. Nu ik Natuurcoaching-trajecten aanbied, verloopt dit op een hele geleidelijke en natuurlijke manier, waarbij het werken met beelden heel krachtig werkt. Bij het afronden van verschillende coachtrajecten heb ik hele mooie feedback mogen ontvangen, onder andere: “dit kwam echt van binnenuit” en “ik kan niet eens precies benoemen wanneer de verandering is begonnen”

Wat heb ik genoten van deze opleiding! Ik dacht "een methodiek" erbij te leren, maar het voelde meer als thuiskomen als ik eerlijk ben. Heb veel geleerd en was echt blij met de heldere uitleg en de video's. 


Certificaat

Het is mogelijk om een deelname certificaat te behalen voor deze cursus. Hiertoe dien je evaluatie verslagen van minstens 1 coachtraject (5 sessies) met iemand die je niet kent in te dienen en van elke sessie ontvangen wij ook graag een feedback formulier van je cliënt. De formulieren hiervoor tref je in Les 8 van de cursus. Voor het verkrijgen van het STAP-budget zijn deze 10 verslagen verplicht!

Na het behalen van het certificaat kun je je desgewenst inschrijven voor ons vervolg aanbod, mits je voldoet aan de basis instapvoorwaarden.


Samen leren

Online cursussen vragen iets meer zelfdiscipline dan live cursussen. Dat is niet voor iedereen even gemakkelijk. Voor je het weet ben je een half jaar verder en heb je nog amper iets van de cursus doorgenomen. Dat vinden wij doodzonde. Daarom stimuleren we graag het samen leren.

Als je samen met 1 of 2 studiemaatjes wekelijks afspreekt, wordt het studeren én veel gezelliger én er blijft vaart in zitten. En bij deze cursus ga je natuurlijk samen lekker naar buiten. Je kunt ervoor kiezen om elkaar te coachen of als observator mee te lopen als je met een oefencliënt aan de slag gaat.

Daarom krijg je van ons, na aankoop van de training, een code waarmee max. twee studiemaatjes gratis toegang krijgen tot de training. Als je wilt, kun je het aankoopbedrag (na aankoop) met hen delen.

Ook voor je mede-studenten is het mogelijk een certificaat te behalen. In dit geval zijn de kosten voor het beoordelen van hun verslagen en uitgeven van het certificaat € 50,00.

Je kan overigens ook lid worden van onze besloten facebookgroep en daar oefenmaatjes zoeken.


Prijs

De prijs van deze unieke training is

999 €

 • Vrijgesteld van BTW.
 • De mogelijkheid voor gespreide betaling tref je op de aankooppagina.
 • Je kan op elk moment aan de cursus beginnen en de toegang is levenslang.
 • Je ontvangt een extra toegangscode voor maximaal twee medestudenten. En het staat je vrij om het aankoopbedrag met hen te delen (dit geldt niet voor STAP).
 • Klik hier als je werkgever of een instantie jouw cursus betaalt.