Online training natuurcoaching

Heb je in interesse in het werk van Innersteps, maar kun je niet naar de live trainingen komen omdat:

 • Je het geld niet hebt
 • Je net niet voldoet aan de voorwaarden
 • Je ver weg woont

Dan is de online training Natuurcoaching wellicht iets voor jou. Hij is in principe Engelstalig van opzet, maar van al het geschreven materiaal en de uitgewerkte oefeningen kun je een Nederlandse vertaling downloaden.

Nou denk je natuurlijk als natuurliefhebber: maar ik wil helemaal niet online, ik wil naar buiten!

Dat begrijpen we helemaal en daarom is de hele training erop gericht om jou buiten aan het werk te zetten. Leren doe je door te doen. Veel buiten oefenen, en daar nodigen we jou toe uit.

Binnen bekijk je de filmpjes en daarna ga jij buiten aan de slag. Met oefen cliënten, of een mede studie genootje.

Het programma is identiek aan wat we in de live trainingen behandelen. Via inspirerende video’s brengt Nanette haar kennis over. Ook zie je haar uitgebreid aan het werk met een cliënt. Op deze wijze maak je stap voor stap kennis met onze unieke natuurgerichte werkvormen. En als je zelf naar buiten gaat, ervaar je hoe je in slechts een paar sessies diepgaande resultaten kunt bereiken. Alle vragen die je hebt, kun je via de mail aan Nanette stellen. De antwoorden krijg je op audio.

Het audio en video materiaal is alleen in het Engels te beluisteren, maar van al het geschreven materiaal (uitleg en handleidingen) is op iedere pagina een Nederlandse vertaling als download beschikbaar.


Wat krijg je mee

 • Ervaringsgericht leren; Je gaat veel naar buiten.
 • Unieke werkvormen
 • Praktische tools & tips
 • Een heldere handleiding om een compleet coachtraject vorm te geven
 • Inspirerende video opnames waarin je Nanette aan het werk ziet
 • Video tutorials
 • Heldere worksheets om te downloaden
 • Q&A Podcasts

Na het volgen van deze cursus heb je voldoende kennis in huis om anderen in en met de natuur te coachen naar helderheid en inzicht.

Belangrijke noot: Omdat dit een online training betreft, gericht op zelfstudie, is het niet mogelijk een deelname certificaat te ontvangen.


Inhoud

De inhoud van deze cursus bestaat uit 10 lessen.

1 - Inleiding
Een overzicht van de gehele inhoud van deze cursus.

2 - Visie & werkwijze
Een uitgebreide uitleg van onze visie en de manier waarop we werken, inclusief een overzicht van de 5 fasen van een coaching traject.

3 - Waar sta je nu? (1e sessie)
In deze les vind je geschreven materiaal, instructievideo's en live opnames van sessie 1. In deze 1e sessie verken je de huidige situatie van je klant en de problemen waar hij/zij mee worstelt.

4 - Wat is je verlangen? (2e sessie)
In deze les vind je geschreven materiaal, instructievideo's en live opnames van sessie 2. In deze 2e sessie neem je de tijd om een duidelijk doel te stellen voor het coaching traject. Wat is het precies wat jouw cliënt verlangt? En kan hij/zij dit verlangen ook werkelijk toe-eigenen?

5 - Wat houdt je tegen? (3e sessie)
In deze les vind je geschreven materiaal, instructievideo's en live opnames van sessie 3. In deze sessie nodig je je cliënt uit om zijn angsten te onderzoeken en te omarmen. Je nodigt je cliënt ook uit om eindelijk te staan voor wat hij echt wil.

6 - Versterking van je innerlijke kracht (4e sessie)
In deze les vind je geschreven materiaal, instructievideo's en live opnames van sessie 4. In deze sessie ga je kijken hoe je cliënt zijn innerlijke kracht kan vergroten door te kijken naar zijn zielskwaliteiten.

7 - Afronding (5e sessie)
In deze les vind je geschreven materiaal, instructievideo's en live opnames van sessie 5. In deze 5e sessie werk je toe naar het voltooien van het proces, maak je een duidelijk stappenplan en voert de cliënt een symbolisch ritueel uit om alle gemaakte inzichten en keuzes te verankeren.

8 - Samenvatting en praktische instructies
In deze les tref je een overzicht van alles wat je tot nu toe hebt geleerd en extra informatie over het herkennen van valkuilen, hoe je een goede observator kunt zijn en hoe je het meeste uit je oefensessies kunt halen.

9 - 50 Vragen voor de natuurcoach
Een handig overzicht van verschillende vragen die je je cliënt kunt stellen om meer inzicht te krijgen in wat er speelt.

10 - Q & A Podcasts

Hier kun je audiofragmenten beluisteren waarin Nanette vragen van cursisten beantwoordt. Je kunt ook vragen inbrengen.


Praktisch

De cursus vraagt minimaal 10 weken studie, maar uiteraard kan je er langer over doen om de training af te ronden.

Je wordt gevraagd om oefencliënten te vinden (geen bekenden, maar bijv. vrienden van vrienden) en het is slim om een collega of vriend te vinden die deze cursus ook wil volgen, zodat je samen kunt studeren.  Zo haal je het meeste uit deze training en weet je zeker dat je de cursus zal gaan voltooien. Uiteraard kun je de cursus ook gewoon in je eentje volgen.


Voor wie

Deze training is in de eerste plaats bedoeld voor mensen die werken met mensen zoals coaches, counselors en therapeuten. We gaan ervan uit dat je al een basisopleiding op dit gebied hebt en je deze training volgt om je vaardigheden te verdiepen.

Als je echter nieuw bent in coaching, kun je hier ook veel kennis opdoen. We delen deze cursus graag met iedereen die geïnteresseerd is. Vooral omdat ik (Nanette) autodidact ben in dit werk. Je hebt niet altijd een bepaalde opleiding nodig, om een succesvolle carrière te hebben.

Maar we benadrukken graag dat het je eigen verantwoordelijkheid is om ervoor te zorgen dat je gekwalificeerd genoeg bent, als je met betalende klanten wilt werken. Deze cursus is uitsluitend bedoeld om kennis te delen, niet om je een kwalificatie als coach te geven.


Ervaringen studenten

De online cursus Natuurcoaching heeft me heel veel gebracht op meerdere vlakken. Allereerst heeft het bijgedragen aan mijn persoonlijke ontwikkeling, doordat ik zelf ook tot inzichten ben gekomen tijdens het doen van de oefeningen. Inzichten die niet ontstaan zijn door iets te beredeneren, maar door echt te voelen wat er nu speelt. Ten tweede heeft het bijgedragen aan mijn ontwikkeling als coach, doordat ik heb geleerd op een hele natuurlijke manier te coachen. Het meest belangrijke: deze manier van coachen heeft bijgedragen aan diep verankerde inzichten en veranderingen bij cliënten op een hele natuurlijke manier.

 
Veel trainingen over coaching gaan uit van de theorie, waarna je de theorie gaat leren toepassen. Dit doe je vanuit het denken. Dat is nu juist waar veel mensen/cliënten tegenwoordig vastlopen: ze denken al genoeg of zelfs te veel. Als coach deed ik dat soms ook. Bij Natuurcoaching heb ik geleerd om in de basis juist niet vanuit het denken te starten en al helemaal niet vanuit het denken dat alleen maar is gericht op hoe je het in de toekomst anders zou willen. Tijdens de training heb ik geleerd te werken vanuit wat er in het hier en nu is, vanuit het contact met je lijf en met je gevoel. Het was voor mij een heel leerzaam traject, waarin ik merkte dat ik steeds meer plezier kreeg in het coachen. Het overdenken kwam bij mij vanzelf tot stilstand. Ik heb zelf ook de oefeningen gedaan en ontdekte dat ik veel sneller en beter bij de kern kom. Je voelt waar het werkelijk om gaat, ook al “vertelt” je hoofd iets anders. Juist dat voelen werkt zoveel krachtiger dan wanneer je iets beredeneert. Dat zie ik bij mijn cliënten ook.
 
Ik heb de online training gevolgd, doordat ik vanwege gezondheidsredenen in het afgelopen jaar niet kon reizen. Wat een duidelijke opzet en behapbaar. Met behapbaar bedoel ik: voldoende diepgang op inhoud, vorm en aandachtspunten en toch ook geen overkill aan informatie. Het was voor mij voor het eerst dat ik een coach-training online heb gevolgd. Ik moet eerlijk zeggen dat de kwaliteit hier soms zelfs hoger ligt dan trainingen die ik fysiek bij andere organisaties heb gevolgd. Het voordeel was ook dat ik dit in mijn eigen tempo tot me kon nemen. De uitleg over de essentie van elke les, de verschillende oefeningen, aandachtspunten en de video’s vormen een compleet geheel. De video’s hebben me geholpen om een goed beeld te krijgen waar het in een sessie om gaat en zijn van professionele kwaliteit.
 

De grootste verandering in mijn manier van coachen is hoe ik tegenwoordig toewerk naar een verandering. In het verleden was mijn coaching vaak actie-gericht waar elke sessie gericht was op “wat wil ik veranderen en hoe kan ik dit bereiken”. Cliënten waren toen ook tevreden, toch heb ik het idee dat ik op een minder diepe laag gewerkt heb en dat veranderingen en inzichten minder goed verankerd waren. Nu ik Natuurcoaching-trajecten aanbied, verloopt dit op een hele geleidelijke en natuurlijke manier, waarbij het werken met beelden heel krachtig werkt. Bij het afronden van verschillende coachtrajecten heb ik hele mooie feedback mogen ontvangen, onder andere: “dit kwam echt van binnenuit” en “ik kan niet eens precies benoemen wanneer de verandering is begonnen”


Prijs

De prijs van deze unieke training is

899 €

* Vrijgesteld van BTW.
* De mogelijkheid voor gespreide betaling tref je op de aankooppagina.
* Je kan op elk moment aan de cursus beginnen en de toegang is levenslang.
* Je ontvangt 2 extra toegangscodes voor maximaal twee mede studenten. En het staat je vrij om het aankoopbedrag met hen te delen.
* Klik hier als je werkgever of een instantie jouw cursus betaalt.